Звички, що прискорюють старіння шкіри

1336 0

Ми у соцмережах:

Звички, що прискорюють старіння шкіри

Не висипатися. Під час нічного сну в організмі відбуваються процеси, що сприяють його відновленню. При цьому відновлюється і шкіра, від чого у людини, яка висипається, завжди свіжий вигляд. Недостатній сон корелює зі зниженням імунітету, порушенням метаболізму, психічними розладами — і все це негативно позначається на зовнішності.

Їсти мало овочів і фруктів. А вони є найкращим джерелом антиоксидантів, які борються з ворогами здорових клітин — вільними радикалами. Для профілактики старіння необхідно з'їдати п'ять порцій овочів і фруктів щодня, зазначають експерти.

Зловживати цукром. Захоплення продуктами з цукром викликає підвищення рівня глюкози в крові, з чим пов'язаний розвиток запальних процесів, у тому числі які впливають на шкіру. Крім того, молекули цукру ушкоджують природний колаген (білок, який підтримує гладкість і пружність шкіри), прискорюючи зовнішнє старіння.

Курити. Дослідження свідчать: у людей, які курять, гірший стан шкіри навколо очей і на обличчі більше мімічних зморшок. У середньому дорослий курець виглядає на п’ять років старшим, ніж одноліток, який не курить і в цілому намагається дотримуватися здорового способу життя.

Регулярно випивати. Алкоголь призводить до зменшення концентрації антиоксидантних речовин, що захищають шкіру від інтенсивного старіння. Крім того, алкоголь зневоднює організм, а нестача вологи посилює сухість, схильність до запалення і зморшкуватість шкіри. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також