За кого вболіває "вся Україна"

1421 4
Нарешті. Тепер аж до вересня ми не почуємо від телевізійних коментаторів слів про те, що

Нарешті. Тепер аж до вересня ми не почуємо від телевізійних коментаторів слів про те, що "за "Шахтар" вболіває вся Україна".

Я не тому цим задоволений, що не вболіваю за "Шахтар". Просто відвертої маячні в нашому телеефірі вистачає і без цього. Бо під час матчу "Шахтаря" в Лізі чемпіонів "уся Україна" займалася дуже різними справами — працювала, відпочивала, вечеряла, дивилася серіали, сиділа в інтернеті, ходила на побачення, пила чай чи інші напої, закушуючи. Телевізійну трансляцію футбольного матчу з Риму дивилися в Україні, за найоптимістичнішими вимірами, не більше 400 тисяч людей. А це далеко не вся Україна, і навіть не "мільйони телеглядачів", як люблять казати ті ж самі телекоментатори.

Згадані фрази дійшли до нас із далекого радянського минулого, наскрізь просякнутого брехнею. Бо навіть за часів Щербицького, коли популярність київського "Динамо", порівняно з нинішнім часом, була воістину всенародною, вулиці міст і сіл не порожніли під час матчів команди. Більшість людей продовжували жити звичайним життям, ніяк не пов'язаним із показом футболу по телевізору. Навіть під час фіналу Євро-88, коли наші грали з голландцями, усе довкіл працювало у звичному режимі.

Мені порожнє місто, що масово дивиться футбол, пощастило бачити лише раз. Тоді був у Німеччині, чия національна команда саме грала у чвертьфіналі Кубка світу 2006 року. У тому районі Гамбурга, де ми перебували, навіть міські автобуси перестали ходити. Та навіть у Німеччині таке трапляється один чи два рази на кілька років і лише під час матчів національної збірної. Щодо поєдинків клубних команд, нехай і найкращих, їхні баталії ніде у світі не мають всенародної аудиторії.

То чому наші коментатори вже третій десяток років верзуть дурниці про те, що "вся Україна вболіває за "Шахтар", "Динамо", "Зорю", "Дніпро", "Карпати", хто там ще в нас грав у єврокубках? І за "Олімпік", який минулого літа грав відбір Ліги Європи на практично порожньому стадіоні, за версією коментаторів, теж уболівала "вся Україна".

Наперед знаю — й надалі нічого не зміниться. Тому тішуся з того, що матиму хоч декілька місяців перепочинку від отих дурниць із телеекрана. 

Gazeta.ua

Коментарі

  • Ronurbaf 08:38, 09.11.2019

    Online школа дизайна

  • RufusThync 06:28, 01.02.2021

    Бесплатные курсы Автокад

  • Keknics 10:34, 19.06.2021

    IPv4 мобильные прокси

  • Keknics 11:51, 11.08.2021

    Индивидуальные прокси для работы Вконтакте динамические

Залиште вiдповiдь

Читайте також