Антиперспірант врятує від поганого запаху

8047 0

Ми у соцмережах:

Антиперспірант врятує від поганого запаху

Літня спека приносить із собою одну прикрість — підвищену пітливість. Залежно від особливостей організму люди пітніють з різною інтенсивністю, проте усі вони одностайні в одному — ліпше, щоб про цей інтимний процес ніхто й ніколи не дізнався. Тож для тих, хто бажає приховати від сторонніх запах власного поту, мабуть, знадобиться інформація про косметику, яка в цьому допомагає. Тож сьогодні говоримо про антиперспіранти.

Чому ми пітніємо? Потовиділення — природна функція людського організму. Якщо сказати просто, то з допомогою потіння через шкіру виділяється багато зайвих для нашого організму речовин. Цікаво, що сам по собі піт не має запаху — неприємний супровід пітливості з’являється як наслідок роботи бактерій, котрі живуть на нашій шкірі. Причому неприємний запах утворюється дуже швидко — впродовж кількох хвилин. До того ж в організмі людини є особливі потові залози — апокринні, що формуються лише у підлітковому віці й спричиняють утворення поту з особливо сильним запахом (саме тому в дітей піт не має різкого й неприємного запаху). Знаходяться апокринні залози, зокрема, й у ділянці пахв, що й пояснює походження відповідних проблем у більшості людей. Підступні апокринні залози активізуються не лише через підвищену температуру, але й від стресу — тож захищатися від можливого неприємного запаху варто не лише у спеку, але й у потенційно важкі для вас дні.

Як діють антиперспіранти та дезодоранти? Позбавитися від неприємного запаху поту можна двома способами — з допомогою дезодорантів та антиперспірантів, механізм дії котрих різний. Так, дезодорант запобігає розмноженню бактерій у вологому середовищі вашої шкіри, поглинає природні запахи тіла й нав’язує свій запах. Антиперспіранти діють більш радикально — крім антимікробних препаратів, вони містять речовини, що звужують протоки потових залоз і, відповідно, на деякий час блокують їхню діяльність. Природно, що ефективність антиперспірантів, у порівнянні з дією дезодорантів, значно вища.

Антиперспірантами не зловживайте Незважаючи на нібито простий і універсальний спосіб боротьби з неприємним запахом поту, користуватися антиперспірантами потрібно без зайвого фанатизму. Застосовуючи антиперспіранти, дотримуйтесь нескладних правил: 1. Бажано користуватися ними не частіше, ніж раз на день. Адже відомі випадки закупорення й навіть запалення потових залоз через зловживання антиперспірантами. 2. Наносити антиперспіранти й дезодоранти слід лише на чисту шкіру. 3. Неправильне застосування антиперспірантів може порушити тепловий баланс організму. Тому застосовувати ці засоби можна лише в ділянці пахв — в жодному разі не можна наносити їх на інші проблемні місця: спину, груди, стопи чи лоб. 4. Не користуйтеся антиперспірантами тоді, коли виконуєте важку фізичну роботу чи займаєтесь спортом. 5. Запах антиперспіранта чи дезодоранта не повинен контрастувати з ароматами іншої косметики, якою ви користуєтесь.

Асортимент і ціни В магазинах та відділах побутової хімії й на ринку асортимент антиперспірантів досить великий — нині можна придбати як засоби з різноманітним запахом, так і без нього, а також у різноманітних формах. В основному виробники антиперспірантів пропонують вибирати між засобами у вигляді спреїв, кремів, гелів та рідин у баночках з роликом. Як стверджують продавці, найліпшими є гелі — вони й місію свою виконують ефективно, і слідів на одязі не залишають. Натомість білі кремові антиперспіранти та спреї можуть залишати на одязі плями чи білі сліди. Асортимент запахів також великий — можна вибрати і спокійні квіткові запахи, і запахи, що нагадують парфуми. В середньому придбати як чоловічі, так і жіночі антиперспіранти та дезодоранти можна за 7-16 гривень. Засоби відомих брендів дещо дорожчі — наприклад, чоловічий антиперспірант Adidas коштує близько 24 гривень, натомість він вирізняється навпрочуд приємним запахом і цілком може замінити туалетну воду.

Варто знати Існує чимало народних методів боротьби з неприємним запахом поту та з підвищеною пітливістю в цілому. Пропонуємо кілька з них. Якщо пітніють руки та ноги Надмірній пітливості рук та ніг зарадять ванночки із звичайної аптечної ромашки. Потрібно залити 6 столових ложок ромашки двома літрами окропу, накрити кришкою й дати настоятися впродовж однієї години. Потім настій проціджують, нагрівають і парять у ньому руки та ноги аж поки він не вистигне. Пітливості ніг зарадить шавлія Якщо надміру пітніють ноги — необхідні гігієнічні процедури. Мийте ноги з милом не рідше двох разів на день, щотижня робіть ванночки з настою шавлії й кропиви. Влітку, перед тим як взутися, припудріть тальком між пальцями, а також насипте трохи тальку в туфлі. Крім цього, впродовж 4 тижнів варто попити відвар з настою шавлії й кропиви. Візьміть 15 г сухого листя на 0, 5 л води, пийте по півсклянки двічі на день через два дні. Через кілька місяців курс лікування варто повторити. Надмірну пітливість лікує дуб та горіх Від надмірної пітливості врятують настої з кори дуба, листя горіха. Можна запарити пелюстки троянди, ромашки, листя суниці. Охолодженими настоями слід протирати місця, що найбільше пітніють. Як вибрати запах у подарунок? Якщо ви вибираєте приємно пахнучий подарунок для себе, то, звісно, можете сміливо покластися винятково на власний смак. Якщо ж ви бажаєте зробити його комусь іншому, але не уявляєте, які саме аромати йому до вподоби, то не зайве знати хоча б деякі орієнтири. Шпаргалка для чоловіків Як помітили спеціалісти ароматної промисловості, вибирати аромати для чарівних панянок можна, орієнтуючись на їхній вік. Так, дівчата віком до 22 років, як правило, надають перевагу яскравим запахам з нотками свіжості. Жінок віком від 22 до 30 років приваблюють стійкі гіркуваті, терпкі або легкі аромати екзотичних квітів чи фруктів. Жінки 30-40 років полюбляють складні елегантні букети ароматів — солодкі чи терпкі. Жінкам від 40 років подобаються ніжні, романтичні запахи, часто квіткові. Шпаргалка для жінок А от жінкам вибирати аромат у подарунок чоловіку варто, орієнтуючись на його характер та вид занять. Так, східні аромати, в котрих домінуючим запахом є ваніль або мускус, підходять для індивідуалістів. Зазвичай такі запахи полюбляють чоловіки-філософи зі складним внутрішнім світом, схильні до самопізнання, а також самолюбиві й дещо егоїстичні чоловіки, вільні від всіляких умовностей. Аромати, в котрих домінуючою нотою є запах папороті, пасують для консервативних молодих чоловіків, бізнесменів, котрі живуть у швидкому темпі. Для контактних, оптимістичних, мобільних молодих людей, котрі ведуть активний спосіб життя, займаються спортом, підійдуть легкі, свіжі, спортивні аромати. Для солідного чоловіка старшого віку ліпше підібрати спокійний та консервативний парфум, основою якого є запах дерева.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також