Для ніг і ніжок

3281 0

Ми у соцмережах:

Для ніг і ніжок

З приходом нового сезону змінюється й наш гардероб — хтось оновлює його частково чи повністю, хтось задовольняється одягом торішнього сезону. Проте є речі, без купівлі яких не може обійтися ніхто. І незважаючи на те, що належать вони до дрібничок, вибираючи їх, не завадить озброїтися відповідними знаннями.

Щоб шкарпетки не сповзали Чомусь вважається, що найліпшими весняно-літніми шкарпетками є стовідсотково бавовняні вироби. Проте краще, щоб у складі шкарпеток був еластан, завдяки якому вони надійно облягають ногу, не зморщуються і не сповзають. Найоптимальніший склад хороших шкарпеток: 75% бавовни, 20% поліаміду, 5% еластану. Також важливо, щоб шкарпетки мали зручну анатомічну резинку, котра утримує їх на нозі. Найліпше, щоб резинка була широкою і подвійною — тоді вона надійно здійснює свою функцію, не залишаючи на нозі сліду. Зверніть увагу й на те, щоб шкарпетки були достатньо довгими, особливо ця порада стосується чоловіків. Щодо кольору, то існує одне просте правило: колір чоловічих шкарпеток повинен відповідати кольору костюма, але бути трішки світлішим від кольору взуття. Дуже зручно під кожну пару взуття мати хоча б по три пари шкарпеток під колір. Малюнок на шкарпетках допустимий, однак він повинен бути дрібним і не надто помітним: англійська клітинка, фірмові логотипи, крапки. Жінкам, звісно, легше: для них таких суворих правил не існує, за винятком випадків, коли вони полюбляють носити класичні брючні костюми. Натомість під джинси можна обрати веселі шкарпетки оптимістичних кольорів і різноманітних візерунків. Нині можна придбати навіть шкарпетки, в яких кожен пальчик має свою «комірку», як у рукавичці — коштують подібні витвори шкарпеткового мистецтва 10-15 гривень за пару. Що ж до звичайних шкарпеток, то й ціни на них звичайні — в середньому пару будь-яких шкарпеток можна придбати за 3-7 гривень.

Колготи — річ тонка Невід’ємною частиною весняного гардеробу сучасної жінки є тоненькі колготи. Проте жіноцтву вони завдають чимало прикрощів через свою недовговічність. Тож для того, щоб прослужили вони вам довше, варто знати ознаки якісних колгот і правила догляду за ними. Одним із показників якості та зручності колгот є їхні шви, котрі бувають лише двох видів: круглі та пласкі. Круглими швами відрізняються переважно дешеві моделі, такий шов може натирати шкіру й часто помітний під обтягуючим одягом. Натомість пласкі шви практично не відрізняються від основної поверхні колгот, тому є непомітними й не створюють жодних незручностей. Наступною ознакою хороших колгот є наявність ластовиці — ромбоподібного шматочка тканини, що з’єднує дві панчохи колгот. Ластовиця дозволяє колготам зручно розміститися на фігурі жінки. Про міцність тканини, з якої виготовлені колготи, свідчить показник міцності — den, чим він вищий, тим довше можуть прослужити колготи. Так, 5-10-денові колготи — прозорі й недовговічні, їх варто одягати лише як елегантний додаток до святкового вбрання. Колготи 15-20 den — середньої міцності, якщо ставитися до них акуратно і «з повагою», прослужать досить довго. Проте для щоденного гардеробу краще підбирати колготи міцністю 30 den й вище — вони можуть прослужити вам вірою та правдою цілий сезон. На дивно, що й вартість колгот прямо залежить від їхньої міцності, вираженої в денах, проте існує ще один параметр, що суттєво впливає на ціну цих тендітних виробів — відсоток лайкри в них, яку також називають дорластаном, спандексом або еластаном. Колготи, що містять лайкру, м’які й еластичні, забезпечують свободу рухів і перетворюють їх на другу шкіру. Також значний відсоток лайкри в колготах (до 30%) дозволяє їм навіть «вдосконалювати» чи лікувати свою господиню, здійснюючи моделюючий (втягуючий) чи масажуючий ефект. Звичайно, продавці можуть стверджувати, що в будь-яких колготах, які ви вподобали, повно тієї лайкри, проте перевірити їхні слова дуже просто: на упаковках колгот, котрі справді містять це волокно, обов’язково повинен бути фірмовий знак-логотип «LYCRAONLI by DY Pont». Також зауважте, якщо на упаковці вказано дуже високий відсоток лайкри (понад 30%), то, скоріше за все, виробник вас обманює й перед вами підробка. Щодо вартості, то на ринку придбати колготи найрізноманітніших кольорів, візерунків та міцності можна в середньому за 16-20 гривень, хоча при бажанні можна знайти колготи і за 5, і за 50 гривень. Тим, хто прагне придбати дорогі фірмові колготи, варто знати один секрет — про справжню фірмовість колгот свідчитиме їхній... запах. Справа в тому, що справжні фірмові колготи виготовляють на великих фабриках, технологія виробництва яких дозволяє насичувати їх запахом. Спеціальні віддушки коштують досить дорого, тому вони недоступні для тих, хто підробляє колготи «під фірму». Звісно, що запах колгот має бути приємним.

Варто знати Чоловікам Якщо ви хочете виглядати стильно й мати славу людини з неперевершеним смаком, зверніть увагу на зазначені кольорові поєднання в одязі. Отож: • До сірого костюма пасують: біла, блакитна, рожева або кольору слонової кістки сорочка, краватка може бути будь-якого кольору, черевики — чорні, шкарпетки — в тон краватки. • Темно-сірий костюм: біла, світло-рожева, кольору слонової кістки сорочка, червоно-чорна краватка, чорні черевики, чорні шкарпетки. • Темно-блакитний костюм: біла, кольору слонової кістки сорочка, сіро-червоно-бордова краватка, чорні або темно-коричневі черевики, сірі або бордові шкарпетки. • Темно-синій костюм: біла сорочка, біло-червоно-блакитна краватка, чорні черевики, темно-блакитні, темно-бордові шкарпетки. • Темно-зелений костюм: сорочка кольору слонової кістки, червоно-зелено-коричнева краватка, коричневі черевики, коричневі шкарпетки. • Пісочний костюм: світло-блакитна сорочка, темно-блакитна краватка, світло-коричневі черевики, світло-блакитні шкарпетки. • Світло-коричневий костюм: біла, рожева, тютюнова сорочка, зелена, бордова, червоно-чорна краватка, кавові, червоно-коричневі черевики, бордові шкарпетки. • Темно-коричневий костюм: біла, бежева, світло-рожева сорочка, зелено-коричнева, червоно-коричнева краватка, коричневі черевики, кавові, бордові шкарпетки. • Чорний костюм: біла сорочка, сріблясто-сіра, червоно-чорна краватка, чорні черевики, димчасті, чорні, темно-фіолетові шкарпетки. Жінкам Існує теорія, яка стверджує, що про характер чоловіка можуть розповісти його шкарпетки. Звичайно, не варто сприймати її надто буквально, проте певні висновки можна зробити. Тож згідно з цією теорією, чорні шкарпетки зазвичай носять чоловіки, котрі перуть їх раз на місяць; • сірі чи коричневі носять консерватори; • білі шкарпетки полюбляють спортсмени чи бізнесмени з претензіями (часто безпідставними) на вишуканий смак; • яскравим шкарпеткам надають перевагу чоловіки, котрі ззовні спокійні, проте насправді запальні; • якщо ж перед вами чоловік у шкарпетках з кумедним малюнком — маєте справу з плейбоєм.

Класичні та фантазійні колготи До класичних колгот належать вироби лише трьох кольорів — чорні, сірі та бежеві. Кольорові колготи, а також вироби з різноманітними візерунками та фактурою називають фантазійними. Згідно з правилами хорошого тону, під одяг будь-якого кольору можна носити колготи, відтінок яких наближається до кольору шкіри, а різниця між кольором сукні та колгот допускається лише на один тон.

Як доглядати за колготами? Прати колготи найкраще вручну, проте якщо ви бажаєте перекласти цей обов’язок на пральну машину, то користуйтесь спеціальним мішечком, в який і кладіть колготи перед пранням. Не можна сушити випрані колготи на гарячих радіаторах чи на сонці, інакше вони втратять еластичність та привабливий зовнішній вигляд.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також