У доповіді організації йдеться про те, що 50 грамів переробленого м'яса на день, а це менш ніж два шматочки бекону, підвищують ризик захворювання на рак прямої кишки на 18%.
Переробленим м'ясом вважають продукт, який модифікували, аби подовжити його термін придатності або ж змінити смак. Наприклад, йдеться про копчення, консервацію, додавання солі чи інших консервантів. Саме те, що додається до м'яса, і містить ризики захворювання на рак. ВООЗ дійшла таких висновків на основі порад від Міжнародної агенції із дослідження раку, що має доступ до великого масиву наукових даних. Наразі дослідники прирівнюють перероблене м'ясо до плутонію та алкоголю, адже і те й інше викликає рак. Але така класифікація не показує, наскільки великими є ризики виникнення раку. "Ризик захворіти на рак кишечнику від споживання переробленого м'яса залишається досить низьким, проте цей ризик зростає із кількістю спожитого", — каже лікар Курт Штрайф із ВООЗ. Проте червоне м'ясо має і свою цінність — воно є головним джерелом заліза, цинку та вітаміну В12.