Берташ хоче будувати дороги, а не сидіти в парламенті

2091 0

Ми у соцмережах:

Берташ хоче будувати дороги, а не сидіти в парламенті

Голова облдержадміністрації Василь Берташ своєю цьогорічною роботою задоволений. Каже, що вивчив проблеми чи не кожного села, тому й будували для них, для селян: 300 кілометрів доріг, 5 нових сільських шкіл, 9 нових медичних амбулаторій, спортивні зали в селах. Пишається пан голова тим, що в Рівному нарешті відкрили соціальний гуртожиток для сиріт, яким не можуть дати гарантованих державою квартир, збудували і будуватимуть нові товарно-молочні комплекси, а також почали вирощувати енергетичну вербу, щоб від газу менш залежати. Та не було б багатьох досягнень керівника області, якби не його гарні стосунки з Президентом та прем’єр-міністром: за рік область отримала з держбюджету 250 мільйонів гривень. Стільки з держбюджету за останні 20 років для потреб мешканців Рівненщини ще не виділяли.

Інвестицій не перестають очікувати Цього року головним нашим інвестором була держава. Значно скромніше виглядає сума іноземних інвестицій в економіку області — близько 18 млн. доларів, переважно на ті проекти, які уже працюють. Наступного року іноземних інвестицій очікується аж на 310 мільйонів доларів. Однак в цьому питанні, зі слів начальника головного управління економіки та інвестицій Рівненської обладміністрації Ігоря Тимошенка, не все залежить від облдержадміністрації, тобто є проблеми, які можуть бути вирішені лише на державному рівні. Приміром, наступного року на одному з майданчиків індустріального парку біля Рівного одна з австрійських компаній планує розпочати великий інвестиційний проект з переробки деревини. Те, чи буде він реалізований, залежить від можливостей забезпечення нового підприємства деревиною в один мільйон кубометрів на рік. Наша область стільки дати не може, тому сировинне питання — чи зможуть й інші області постачати деревину — вирішується у Державному агентстві лісових ресурсів. Крім того, компанія Dyckerhoff Zement International має намір інвестувати у подальше розширення виробництва на «Волинь-Цементі» в Здолбунові. Але потрібен спеціальний дозвіл Кабміну на розширення декількох кар’єрів з видобутку глини, а без сировини розширення неможливе. Уже років чотири «висить» проект данської компанії «Н+Н» з будівництва у селі Вельбівне Острозького району заводу, який вироблятиме газобетонні блоки, — там також очікують спеціального розпорядження Кабміну на розробку родовища піску. Вартість лише цього проекту становить близько 40 мільйонів євро. — Якщо Кабмін та Державне агентство лісових ресурсів ці питання вирішать позитивно, то цілком реально залучити кошти, які ми плануємо, й запустити усі ці проекти, — резюмував Ігор Тимошенко.

Провели воду, де її не було 40 років Окремо згадав п. Берташ і про те, як вирішив проблему 600 мешканців села Пугач Сарненського району, які останні 40 років не мали води ні в криницях, ні у водогонах. Водопровід нарешті відкрили, і пан голова особисто привітав селян з цим святом. Загалом на проведення водопроводу до села було витрачено понад два мільйони гривень, до централізованого водопостачання вже підключилися 80% селян. Проклали до Пугача і газопровід, що обійшлося в понад 700 тисяч гривень. Щоправда, підводити газ до кожної окремої хати тепер стало дорого, приблизно 5-7 тисяч гривень з сім’ї, тому газ у домівках мешканців Пугача, та й інших сіл, тепер з’являється не так швидко навіть при наявності підвідного газопроводу. Для багатьох сіл питання газу, на думку першого заступника голова ОДА Анатолія Юхименка, може бути взагалі зняте, але знов-таки на рівні держави, — коли буде прийнято закон, що стосується мешканців 30-кілометрової зони АЕС, який дозволить використовувати замість газу електроенергію за зниженим тарифом, адже потужності Рівненської атомної станції уже не перший рік не використовуються сповна.

Берташ у депутати не збирається А ось увійти знову до сесійної зали Верховної Ради як народний депутат Василь Берташ, незважаючи на свої, як дехто каже, високі рейтинги у північних районах, не збирається. — Іти на вибори я не збираюся, - однозначно заявив п. Берташ, — мене призначено головою облдержадміністрації, і я знаю, що маю робити на цій посаді. З парламентською роботою я знайомий, цей етап у житті я вже пройшов.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також