Без розтину тіла не можна

1731 0

Ми у соцмережах:

Без розтину тіла не можна

Наприкінці вересня «РВ» повідомляла про трагічну загибель 40річного Миколи Сущика з села Космачів Костопільського району від укусів численних бджіл. У статті наводилася й пряма мова вдови Людмили, яка, зокрема, стверджувала, що згорьованій родині довелося чекати три доби з похованням, поки експерти не зробили розтин тіла та не упевнилися, що причиною смерті є саме укуси бджіл. За словами жінки, правоохоронці змушені були призначити судово-медичну експертизу, оскільки старші сестри чоловіка поширили чутки про її можливу причетність до його смерті.

Наприкінці вересня «РВ» повідомляла про трагічну загибель 40річного Миколи Сущика з села Космачів Костопільського району від укусів численних бджіл. У статті наводилася й пряма мова вдови Людмили, яка, зокрема, стверджувала, що згорьованій родині довелося чекати три доби з похованням, поки експерти не зробили розтин тіла та не упевнилися, що причиною смерті є саме укуси бджіл. За словами жінки, правоохоронці змушені були призначити судово-медичну експертизу, оскільки старші сестри чоловіка поширили чутки про її можливу причетність до його смерті. У своєму листі до редакції «РВ» сестри Миколи Сущика Валентина Д. та Галина К. доводять, що довідку на поховання правоохоронці видали зі зволіканням насправді не через них, а через дружину покійного. Мовляв, вона постійно скандалила і погрожувала йому, останній раз — напередодні трагедії. Зі слів Галини та Валентини, дійшло навіть до того, що Микола змушений був звернутися у прокурату із заявою про погрози та шантаж з боку власної дружини. Редакція «РВ», не вважаючи за доцільне публікувати ці та інші взаємні звинувачення між родичами покійного, звернулась за коментарями до костопільських правоохоронців.

Коментарі Володимир Остапенко, прокурор Костопільського району: — Незадовго до загибелі Миколи Сущика у прокуратуру приходили його сестри і говорили про те, що він начебто зазнав побоїв від дружини та її рідні. Я їм порадив, якщо насправді все так і було, написати заяву в міліцію. Проте вони відмовилися, жодних офіційних скарг-звернень до правоохоронців не подали і наступного разу прийшли вже за дозволом на поховання брата. З цим довелося трохи зачекати, оскільки ми змушені були призначити розтин тіла. І зовсім не через те, що хтось там на когось поза очі щось наговорював. Навіть якщо причина смерті видається очевидною, підтвердити її мають експерти. Такий закон, і відступати від нього ми не маємо права. Сергій Рижий, в. о. начальника Костопільського райвідділу внутрішніх справ: — Ні сестри нині покійного Миколи Сущика, ні його дружина, ні інші члени їхньої родини до нас з офіційними скаргами щодо якихось погроз на його адресу не зверталися. Проте розтин тіла таки був призначений, бо так передбачено законодавством. Якби людина померла в глибокій старості, після хвороби, то, можливо, обійшлися б і без досліджень патологоанатома, в даному ж випадку — однозначно — ні. Адже йшлося про смерть молодого чоловіка, і причину слід було встановити точно. За висновком судово-медичного експерта, Микола помер від анафілактичного шоку, ангіоневротичного набряку та множинних укусів бджіл.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також