Біологічний годинник людини "налагоджує" перебування на природі

1312 0

Ми у соцмережах:

Біологічний годинник людини

Тижневе перебування на природі допомагає налагодити біологічний годинник людини, — про це заявили вчені. Багато людей відчувають денну сонливість, навіть якщо вночі добре спали. Вчені пояснюють, що сучасні умови життя (перебування при штучному освітленні) порушують природний процес вироблення гормону мелатоніну, який відповідає за підготовку до сну. У результаті відбувається збій в біологічних ритмах.

Як пережити перепади температури повітря

Зміни температури, вологості та атмосферного тиску нерідко викликають у багатьох вкрай неприємні відчуття. Причина цих відчуттів — індивідуальна та залежить від стану систем організму.

При мігрені або мігренеподібних головних болях

Необхідно повністю виключити з раціону червоне вино і натуральну каву, тому що у поєднанні з підвищенням температури ці продукти часто провокують напад. Обов`язково в цей період спати на годину-дві довше, уникати стресових ситуацій. Допомагає масаж м`язів голови і шиї, якщо його проводить фахівець.

При появі задишки, відчутті нестачі повітря, загальній слабкості

Проконсультуйтеся у лікаря, щоб правильно відновити нормальний тиск. Пийте каву, міцний чай, взагалі більше рідини. Бажано приймати кілька разів на день контрастний душ (за відсутності протипоказань).

При загостренні астми, алергічних реакціях

Обмежте вживання цитрусових, томатів, кави, шоколаду. Підберіть з лікарем антигістамінний препарат, який допоможе найбільш безболісно пережити перші дні адаптації до нових погодних умов. Непоганий ефект дають комбіновані краплі для носа, що містять зволожувальний, судинозвужувальний і антигістамінний компоненти.

При появі симптомів захворювань опорно-рухового апарату (остеохондроз, радикуліт, хвороби суглобів)

Нерідко при різкому похолоданні, на протягах, особливо в поєднанні з підвищеною вологістю бувають серії спазмів м`язів спини. Зазвичай в цій ситуації лікар призначає засоби, які розслабляють мускулатуру, і неспецифічні протизапальні препарати. При ревматоїдному артриті добре допомагають зігріваючі мазі та компреси.

При метеозалежності

Помірна фізична активність, тобто біг підтюпцем, спортивна ходьба, плавання. Повноцінне, збалансоване харчування, причому, однаково шкідливо переїдати і недоїдати. Достатній за часом сон. Відмова від шкідливих звичок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також