Будують писанкове Прикарпаття

2899 0

Ми у соцмережах:

Будують писанкове Прикарпаття

Михайло Вишиванюк, голова Івано-Франківської облдержадміністрації, пригадуючи про складні часи, коли зарплату бюджетникам доводилось виплачувати калошами чи цементом, наголошує, що цьогорічний бюджет області соціально орієнтований, адже за ним зарплати бюджетникам і пенсії зростуть на 25%. І це в той час, підкреслює голова, коли у сусідній Румунії — одній з країн Євросоюзу — відповідні соціальні виплати цьогоріч скорочуються на стільки ж відсотків.

Під час прес-конференції для регіональних журналістів, учасників прес-туру, організованого Журфондом НСЖУ, Михайло Вишиванюк багато уваги приділив залученню інвестицій в область, підкреслюючи, що це — пріоритет в діяльності облдержадміністрації: — В області за принциповими питаннями знаходять порозуміння влада і опозиція, адміністрація і рада, і ніхто не має права, так би мовити, приватизувати любов до України. А патріотизм вимірюється не кількістю проведених мітингів, а конкретними справами. Відтак інвестиціями займаємося всі. Це найголовніше питання в моїй роботі і роботі керівників райдержадміністрацій. Результат приходить не відразу. Наприклад, перед реалізацією інвестиційного проекту «Буковель» ми наполегливо вели переговори більше року, власними силами почали будівництво 11 мостів і 9 кілометрів доріг, але сьогодні цей курорт знають у всій Європі! І тепер, коли мова заходить про інвестиції, ми відкриті для всіх, незалежно від національності, віросповідання чи політичних переконань. І результат очевидний — тільки в нинішньому році на Івано-Франківщині буде реально вкладено і освоєно 200 мільйонів євро.

Музей писанкового розпису, що в Коломиї на Івано-Франківщині, налічує понад 12 тисяч експонатів
Стратегічною лінією розвитку Івано-Франківщини є інтенсивний розвиток туризму під гаслом «Збудуємо писанкове Прикарпаття». І це не просто слова, а оригінальна ідея, яка повсякчас втілюється в життя. Першим кроком у цьому стала найбільша у світі писанка-музей, яку місцеві народні майстри спорудили у 2000 році. Але це лише один штрих до того, що нині робиться на Прикарпатті щодо розвитку економічного потенціалу, туристичної інфраструктури та створення соціального комфорту для всіх краян. В області нараховується близько 200 рекреаційно-туристичних закладів і понад 750 садиб «зеленого туризму». Впроваджується чимало пілотних проектів для покращення туристичної інфраструктури, в рамках яких в область було залучено близько 10 мільйонів гривень спонсорських коштів.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також