Чай: ліки чи отрута

1006 0

Ми у соцмережах:

Чай: ліки чи отрута

Експерти німецького Федерального інституту оцінки ризиків повідомляють, що вживання неправильно завареного чаю може призвести до виникнення проблем зі здоров'ям. Для того щоб цього уникнути, фахівці пояснили, на що насамперед потрібно звернути увагу при заварюванні чаю.

Більшість виробників рекомендують заварювати чай, заливаючи чайне листя або траву винятково киплячою водою. Цього правила варто дотримуватися в будь-якому випадку, незалежно від того, дорогий це чай високої якості чи щось середнє. При цьому експерти зазначають, що небезпечним є не сам чай, а бактерії, дріжджі або цвіль, що містяться в ньому, як і в будь-якому натуральному продукті. Саме тому потрібно заливати заварку окропом, який вбиває небажані хвороботворні мікроби. Крім цього, вони рекомендують трав'яні та фруктові чаї залишати як мінімум на п'ять хвилин після того, як їх залили окропом.

А ось чай, заварений кілька годин тому і залишений остигати разом з листям або травою, фахівці пити не рекомендують, оскільки це може бути небезпечно для здоров'я. В такому чаї можуть активізуватися цвілеві спори, які вижили.

Крім того, експерти радять пити тільки свіжозаварений чай, тому що чим довше він стоїть, тим більше втрачає корисних властивостей. Також не рекомендується повторне кип'ятіння води, а для заварювання підходить тільки свіжа вода.

Кожен сорт заварюють по-різному. Але є універсальне правило: для того щоб заварити смачний чай, потрібно на 1 чашку всипати 1 чайну ложку заварки і додати ще одну. Тобто якщо передбачається пити чай удвох, то в чайник всипають 3 чайних ложки чаю.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також