«Через будівництво не маємо спокою»

2947 0

Ми у соцмережах:

«Через будівництво не маємо спокою»

Мешканці п’яти будинків Рівного поскаржилися редакції «РВ», що не мають спокою через будівництво, яке ведеться у дворі їхніх будинків. Адже підприємець, щоб швидше здати об’єкт, стверджують вони, будує його вночі й у вихідні. — У нас склалася нестерпна ситуація у зв’язку з будівництвом у нашому дворі, — звернулася в редакцію від імені мешканців будинків №№4, 6, 6А, 10 з вулиці Мазепи та будинку №11 з вулиці Петлюри Оксана Поврозник.

Мешканці п’яти будинків Рівного поскаржилися редакції «РВ», що не мають спокою через будівництво, яке ведеться у дворі їхніх будинків. Адже підприємець, щоб швидше здати об’єкт, стверджують вони, будує його вночі й у вихідні. — У нас склалася нестерпна ситуація у зв’язку з будівництвом у нашому дворі, — звернулася в редакцію від імені мешканців будинків №№4, 6, 6А, 10 з вулиці Мазепи та будинку №11 з вулиці Петлюри Оксана Поврозник. — Підприємець Максим Лукашик без будь-яких дозволів затіяв будівництво офісу просто на дитячому майданчику. Підйомний кран з будівництва перегороджує нам вхід до під’їзду, ледь не впирається у вікна. У наших квартирах через це стоїть стійкий запах бензину, у двір вийти неможливо. Між будинками прогнувся асфальт, утворилася яма. В офісі мають бути чотири входи, біля яких явно в майбутньому стоятимуть автомобілі, тож двора у нас не буде взагалі. Де будуть до них заїзди? Чи нас просто в майбутньому відстріляють, щоб не заважали? Ми вже не раз зверталися у всі можливі інстанції з проханням звернути увагу на це будівництво. На якийсь час Лукашику будувати заборонили, але минуло півроку і знову зведення офісу відновилося. Причому, щоб швидше його здати, будівництво нині не припиняється ні вночі, ні у вихідні . Постійний гуркіт машин не дає нам спокою і на мить. А в наших будинках переважно живуть літні люди та інваліди. Ми зверталися у прокуратуру. Але коли звідти приїжджають, будівельники просто кран з будівництва відганяють. Але ж повинні бути якісь норми, якась охорона праці. Чи всі чекають, щоб кран когось з мешканців наших будинків забив?

Коментарі Іван Дідула, начальник міської інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю: — Дане будівництво суд у січні узаконив. Всі документи, необхідні для будівництва, дозволи у Лукашика нині є. А експертиза жодних порушень щодо будівництва даного об’єкта не побачила. Максим Лукашик, підприємець: — У нас є всі необхідні дозволи на будівництво. Прокуратура припиняла приписом будівельні роботи, коли ще не були отримані усі дозволи. Згідно з законодавством, будівельники мають право працювати, щоб не порушувати спокій громадян, до 22 години. Однак вони у будні працюють з 9 до 18 години, а в суботу — з 10 до 16, у неділю не працюють взагалі. Щодо незручностей через роботу крана, то він, згідно з планом проведення робіт, розташований на території будівництва. Крім цього, він працює на електроенергії, а не на пальному, тому не знаю, чому мешканці могли чути запах бензину. А щоб у мешканців названих будинків був двір, могли гратися діти, я навіть зменшив площу будівництва. Але тепер вже й не знаю, як їм вгодити.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також