Чим корисний курячий бульйон

7662 0

Ми у соцмережах:

Чим корисний курячий бульйон

Курячий бульйон — продукт, насичений корисними речовинами: амінокислотами, ненасиченими жирними кислотами, пептидами. Якщо в бульйон при варінні додають овочі і спеції, це значно підсилює користь бульйону.

дитина Вживаючи курячий бульйон в гарячому вигляді, можна налагодити роботу травного тракту, стимулювати роботу шлунка і дванадцятипалої кишки. Показаний курячий бульйон і тим, у кого гастрит, адже витягуючи зайву «кислоту» зі шлункового соку, цей продукт полегшує стан. Вміст цистеїну (амінокислоти) дозволяє розріджувати мокроту і полегшувати стан при захворюваннях дихальної системи (бронхітах, трахеїтах). Курячий бульйон корисний також і тим, у кого проблеми зі зрощенням переломів, багато речовин виварюються з кісток і хрящів і при потраплянні в організм людини позитивно впливають на стан кісткової, хрящової і сполучної тканин. Гарячий курячий бульйон — це концентрат корисних речовин і вітамінів, які позитивно впливають на нервову систему, регулюють серцеву діяльність, зміцнюють імунітет, тому цю страву обов'язково включають у раціон ослаблених людей, які хворіють або ж прооперовані. Курячий бульйон — результат варіння курячих кісток і м'яса. Дієтологи рекомендують зрізати з тушки птиці весь зайвий жир і викидати його разом зі шкірою, щоб у каструлю потрапляли тільки м'ясо і кістки. Оскільки сучасне птахівництво широко використовує всілякі хімічні й гормональні добавки, а також антибіотики та інші фармпрепарати, багато дієтологів не рекомендують готувати бульйони з курей, куплених в магазині. Корисним можна вважати тільки бульйон з домашньої курочки, яка виросла в селі, на свіжому повітрі й годувалася лише натуральною травою та зерном. Що ж стосується курячого бульйону, отриманого з концентратів, так званих бульйонних кубиків, то про його корисність взагалі не варто говорити. Бульйон з кубиків — це суміш ароматизаторів, підсилювача смаку, твердих жирів і м'ясо-кісткового порошку. Такий продукт мало того що не корисний, а навіть протипоказаний людям, які страждають від захворювань травного тракту. При регулярному вживані бульйону «з кубика» ризик розвитку гастриту і виразки суттєво підвищується.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також