При поспішній їжі центр насичення не встигає включитися в процес. Для цього потрібно 25-30 хв. Скільки б ви не з’їли за цей час, відчуття насичення прийде пізніше. Чим довше пережовується їжа, тим менше її потрібно для досягнення відчуття насичення.
При поспішній їжі центр насичення не встигає включитися в процес. Для цього потрібно 25-30 хв. Скільки б ви не з’їли за цей час, відчуття насичення прийде пізніше. Чим довше пережовується їжа, тим менше її потрібно для досягнення відчуття насичення. Активне довготривале жування їжі поліпшує кровообіг головного мозку, оздоровлює носоглотку і ясна, захищає зуби від карієсу (слина нейтралізує кислоти і цукор їжі). А найголовніше — в ротовій порожнині достатньою мірою здійснюється перший етап травлення: слина обволікає маленькі частинки їжі і під дією її ферменту — птіаліну полісахариди розпадаються до дисахаридів. Дисахариди в тонкій кишці легко розпадаються до моносахаридів (глюкоза, фруктоза).Добре розжовані білкові та жирові частинки їжі ефективніше розщепляться в травному тракті під дією ферментів до амінокислот і жирних кислот. При цьому всі складові їжі ліпше засвояться організмом і піде їх менше в шлаки. Фахівці стверджують: пережуєте їжу 50 разів і шлунок не буде хворіти, а пережуєте 100 разів — проживете 100 років.