Чому лише один?

2304 0

Ми у соцмережах:

Чому лише один?

Я — учасник війни, тож маю право на безплатний проїзд у приміському транспорті. Мені доводиться їздити у Рівне або Дубно по пенсію, бо одержую її на картку в банку. Та й у лікарню або поліклініку навідатись — бо уже 70 років стукне наступного року. Коли сідаю в маршрутку і показую посвідчення учасника війни, водій зразу відповідає: у мене вже такий є, платіть. В маршрутці висить у рамочці перелік пільговиків і ніде не сказано, що може їхати лише один. От я і вирішив через вашу газету дізнатись, чи є такий закон, чи це придумано власниками маршруток.

Я — учасник війни, тож маю право на безплатний проїзд у приміському транспорті. Мені доводиться їздити у Рівне або Дубно по пенсію, бо одержую її на картку в банку. Та й у лікарню або поліклініку навідатись — бо уже 70 років стукне наступного року. Коли сідаю в маршрутку і показую посвідчення учасника війни, водій зразу відповідає: у мене вже такий є, платіть. В маршрутці висить у рамочці перелік пільговиків і ніде не сказано, що може їхати лише один. От я і вирішив через вашу газету дізнатись, чи є такий закон, чи це придумано власниками маршруток. Микола ГМИТРОНЬ, с.Сатиїв Дубенського району.

Від редакції: В Рівенському обласному управлінні транспорту повідомили, що кількість пільговиків, які мають перевозитися в маршрутних таксі приміського сполучення, законом не обумовлена. Це питання регламентується в умовах тендера на пасажирські перевезення: визначається кількість пільговиків — один чи два залежно від кількості посадочних місць. Причому державою проїзд пільговиків саме в маршрутних таксі не передбачений — це роблять їхні власники за власний кошт. Такі відшкодування отримують обласні АТП, тому їхні водії мають возити усі категорії пільговиків без обмеження їх кількості. Загалом на перевезення пільговиків по області щороку потрібно близько 30 мільйонів гривень, натомість з бюджету на цей рік виділяється лише 6 мільйонів 740 гривень.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також