Депутат поснідав з Пінчуком у Давосі

1530 0

Ми у соцмережах:

Депутат поснідав з Пінчуком у Давосі

У швейцарському Давосі на щорічному Всесвітньому економічному форумі, який відвідують найвпливовіші бізнесмени та політики світу, побував минулого тижня і народний депутат Сергій Євтушок, обраний від поліських районів Рівненщини. Крім нього, у Давосі були ще п'ятеро нардепів, президент Порошенко та київський міський голова Кличко.

Євтушок Давос

Сергій Євтушок
Наш нардеп Євтушок побував і на традиційному під час форуму ланчі мільярдера Віктора Пінчука. Частина української делегації, зокрема президент Порошенко, запрошення Пінчука проігнорувала. Зважаючи на його недавнє висловлювання в інтерв'ю міжнародному виданню, в якому той заявив, що потрібно визнати вибори у ДНР та ЛНР. На цьогорічному форумі у Давосі Україна не брала участі в офіційних виступах, втім, проводила виставку для іноземних інвесторів. Сергій Євтушок брав участь лише у неофіційних, як сам розповідає, розмовах. Втім, обурено сприймає критику про ланч Пінчука. Сергій Євтушок зазначає:
— У Давос я та ще п'ятеро народних депутатів їздили на запрошення Фонду Сороса, який повністю покривав всі витрати на переліт і проживання. Запрошення отримав не я особисто, а фракція, на якій колективно вирішували, хто полетить. Так, ми пішли на сніданок до Віктора Пінчука, бо не прийти українській делегації, як на мене, було все одно що зайняти страусину позицію. Звісно, ми засуджуємо висловлювання Віктора Пінчука щодо цілісності України, хоча він нині і стверджує, що в інтерв'ю викривлена інформація. Але на сніданок завітали знані світові лідери, друзі та лобісти України, проігнорувати яких було б неправильно. Відповідно до правил, не можу розголошувати, хто і що говорив під час ланчу, але запевню, що люди, які були там, позитивно налаштовані до України і негативно оцінюють діяльність Володимира Путіна. До прикладу, на сніданку був колишній міністр оборони США Роберт Гейтс, який публічно гостро висловлюється у бік російського президента і має вплив на американську політику. Попередній прем'єр-міністр Великобританії Девід Камерон, який може отримати посаду у США, висловив сподівання, що Україна буде в ЄС. За зачиненими дверима наші друзі-лобісти просили: дайте хоч найменший позитивний меседж, що у вас щось хороше відбувається, аби ми могли про це розповідати і відстоювати позицію України в Європарламенті, Конгресі й т.д. Тим паче, що зараз Трамп формує Держдеп США і такі меседжі потрібно доносити. Думаю, українська влада тому і знайшла причину не прийти на сніданок, зазначивши, що це через висловлювання Пінчука, бо не мала з чим йти. Реформи ж провалені. До речі, після нашої зустрічі у тому ж готелі з тими ж політиками зустрічався Петро Порошенко, але вже не публічно, що досить дивно виглядало.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також