Дієта здоров'я

1598 0

Ми у соцмережах:

Дієта здоров'я

Лікарі вважають, що одним із важливих чинників здоров'я є правильне харчування, і дають щодо цього поради, дотримуючись яких, можна значно знизити ризик захворювання на рак та інші недуги.

диета Не вживати рафінованих і з хімічними добавками продуктів. Надавати перевагу натуральним продуктам рослинного походження. Рослинна їжа не потребує великих затрат на перетравлювання і має потужні радіозахисні і протипухлинні властивості завдяки вмісту в ній пектинів. Відомо, що пектини зв'язують іони важких металів у нерозчинні комплекси, які виводяться із сечею. Найбільше пектинів у грейпфрутах, зеленому горосі, столових буряках, солодкому перці, моркві, гарбузах, яблуках, сливах, цитрусах, дині, вишнях. Уникати холодної та гарячої їжі, консервованих продуктів і напоїв. Вилучити з раціону потенційні канцерогени, особливо продукти, смажені на олії за температури понад 200°С. Збагачувати свій раціон зеленню, в якій міститься хлорофіл. Він має виражені детоксикаційні та антимутагенні властивості. Вживання продуктів, які містять вітамін Е, знижує ризик захворювання на рак молочної залози на 40%. Найбільше його в шпинаті, соняшниковому насінні, цвітній капусті, зародках пшениці. Бета-каротин, що міститься в моркві, шпинаті, петрушці, червоному перці, обліписі, шипшині та інших рослинах, у кишечнику людини перетворюється на вітамін А, який посилює роботу особливих ферментних систем, спрямованих на знищення токсичних речовин, що надходять в організм. Вітаміном А можна поповнити свій організм, вживаючи також печінку тріски, масло, часник. Організму потрібні тофірол, який зв'язує вільні радикали (найбільше його в злакових рослинах, зокрема пшениці) та йод — важливий мікроелемент, який забезпечує стійкість організму до негативних впливів зовнішнього середовища, а також радіації та хімічних отрут. Нестача йоду можна відновити, вживаючи морську капусту, чорноплідну горобину, насіння яблук, морські продукти, овес, картоплю, горох, моркву, банани, хурму, фейхоа, редьку, капусту, часник. Дослідження показали, що виражені протипухлинні властивості мають буряки, заяча капуста, зелений чай, капуста броколі, ріпа, брюссельська капуста, абрикоси, морква, грейпфрути, яблука, баклажани, дині, сливи, банани, хурма, цибуля, часник. Використовувати екологічно чисту воду. Для цього можна очищувати її за допомогою спеціальних фільтрів або застосовувати талу воду. Срібна вода теж буде корисною. І найголовніше — не їсти, якщо нема відчуття голоду, і не пити, якщо немає відчуття спраги.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також