Фарби для волосся

13264 0

Ми у соцмережах:

Фарби для волосся

В житті кожної жінки (та й не лише) настає момент, коли нестерпно хочеться змінити щось у власній зовнішності. Найліпший спосіб — змінити зачіску чи хоча б колір волосся. Якщо «свого» перукаря ви не маєте, а до незнайомих майстрів йти лячно, можна спробувати перефарбувати волосся в домашніх умовах. Тим паче, що ми вам у цьому допоможемо.

Насамперед варто визначитися, задля якої мети ви хочете пофарбувати волосся, адже від цього буде залежати вибір певного фарбуючого засобу: змінити натуральний колір волосся — висвітлити чи, навпаки, зробити його більш темним, отримавши стійкий колір; зафарбувати сивину; освіжити раніше пофарбоване волосся; зробити природний колір більш насиченим, пофарбувати «тон у тон» чи трохи темніше; виділити окремі пасма. Потім треба обрати певну фарбу для волосся, котрі поділяються на три групи.

Експерименти з кольором Фарби першого рівня — це засоби, з допомогою котрих можна досягнути певного відтінку, що змиється після шостого-восьмого миття голови. Вони не містять ні аміаку, ні перекису водню, тому нешкідливі для волосся. При фарбуванні подібні засоби не проникають глибоко у волосся, а лише «обгортають» його. Завдяки тому, що подібні пінки, бальзами, шампуні — нестійкі, з їх допомогою можна сміливо експериментувати з кольором волосся, не боячись за результат. Застосовуючи фарби першого рівня, можна зробити натуральний колір більш насиченим чи освіжити раніше пофарбоване волосся. А от радикально висвітлити волосся вони не здатні — для цього необхідні стійкі фарби. Також варто пам’ятати, що на освітленому волоссі фарба тримається довше, тож блондинкам слід обережно вибирати відтінки — найліпше, щоб підфарбовуючий засіб був «тон у тон», інакше є ризик отримати несподіваний колір. Найдешевший підфарбовуючий засіб мені вдалося знайти в магазині «Юсі» — там пакетик відтіночної фарби «Іридтон» чи «Рубітон» продають за 2,40 гривні. В магазині «ДЦ» є цікава пропозиція для молоді — відтіночна пінка Wella Viva One night mousse, котра змивається за один раз. Кольоровий асортимент засобу, що коштує 19,50 гривні, достатньо широкий: синій, срібний, золотистий, чорничний, бірюзовий, чорний, яскраво-червоний відтінки. Для дискотечних екстремалів пропонують три відтінки — рожевий, прозорий блиск та оранжевий, котрі флуоресцують під ультрафіолетовим промінням. Також тут можна придбати відтіночний бальзам Londoren (фірма Londa) з провітаміном В5, котрий змивається за 6-8 разів і коштує 26,75 гривні. Відтіночний гель Londeston цього ж виробника змивається після восьмого миття волосся — придбати його можна за 11,25 гривні за два пакетики по 25 грамів.

Напівстійкі фарби Фарби другого рівня (напівстійкі) — це м’які фарбники, що містять невелику кількість перекису водню й фарбують волосся тон у тон або на тон світліше чи темніше. Такі засоби не «обгортають» волосся, а фарбують, тож колір тримається довше — місяць-два. Оскільки фарби другого рівня практично не шкодять волоссю, вони ідеально підходять для фарбування сухого та кучерявого волосся, а також волосся після «хімії». Якщо фарбуватися такими засобами постійно в один і той самий тон, то фарбуючий пігмент накопичується у волоссі й тоді потрібно лише час від часу підфарбовувати волосся, що відросло. З допомогою фарб другого рівня можна досягнути того ж ефекту, що й при використанні підфарбовуючих засобів, щоправда, він буде тривати дещо довше. Напівстійкими фарбами можна зафарбувати й першу сивину, однак якщо сивого волосся у вас більше половини, ліпше використовувати стійкі фарби. Також ці засоби — ідеальний варіант для тих, хто хоче змінити колір волосся, проте не може визначитися з конкретним тоном. На жаль, у магазинах не такий вже й великий вибір подібних фарб. У «ДЦ», наприклад, за 12,95 гривні можна придбати фарбу Wellaton SoftColor, що змивається за 24 миття волосся.

Стійкий ефект Фарби третього рівня — це стійкі фарбники, котрі містять значний відсоток перекису водню — від 6,9% до 12%. Чим вищий відсоток вмісту перекису водню, тим вищим буде ступінь висвітлення волосся. Використовувати фарби третього рівня варто тоді, коли необхідно зафарбувати сивину або змінити природний колір волосся — висвітлити чи зробити більш темним, отримавши при цьому стійкий колір. В продажу асортимент стійких фарб чи не найширший. Їхня вартість залежить переважно від фірми виробника: наприклад, засіб Gamma Colorit в «Юсі» можна придбати за 3,30 гривні, більшість стійких фарб коштують 10-25 гривень, а найдорожчими є фарби провідних світових брендів. Наприклад, фарбу Excellence Creme від Loreal Paris, котра, до речі, позиціонується виробником як ідеальний засіб для сивого волосся, можна придбати в середньому за 45 гривень, а деякі крем-фарби лінії Safira від Wella коштують від 50 гривень і вище.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також