Фізкультура на городі

1772 0

Ми у соцмережах:

Фізкультура на городі

Перед початком садових робіт неодмінно вимірюйте тонометром артеріальний тиск і рахуйте пульс. Гіпертонічні кризи і проблеми в роботі серця — найсерйозніші напасті, що підстерігають людей похилого віку на городі. Якщо треба копати, сапати або виконувати інші маніпуляції в нахиленому положенні, постійний приплив крові до голови може різко погіршити стан.

Пульс і тиск перевіряємо "на старті"

Перед початком садових робіт неодмінно вимірюйте тонометром артеріальний тиск і рахуйте пульс. Гіпертонічні кризи і проблеми в роботі серця — найсерйозніші напасті, що підстерігають людей похилого віку на городі. Якщо треба копати, сапати або виконувати інші маніпуляції в нахиленому положенні, постійний приплив крові до голови може різко погіршити стан. І не сподівайтеся, що самопочуття підкаже, коли працювати, а коли відпочити: у 30% хворих до початку нападу не було жодних "провісників". Так що вихідний оголосіть собі, якщо верхні показники артеріального тиску вище 140 або нижні — більше 90, а також якщо пульс у спокої — більше 80 ударів за хвилину.

Розминка немов у спортзалі

Перед тривалим фізичним навантаженням хребту потрібна попередня розминка. Так що "захід на город" почніть із зарядки — підійдуть нахили, повороти.

Лавочка — запорука гарного зору

Якщо працювати щодня в нахиленому положенні, підвищений приплив крові до сітківки очей може призвести до її дистрофії. Щоб уникнути погіршення зору, треба подбати про низьку лавочку і виконувати сидячи всі садово-городні роботи.

Хочете бути здоровими? Крутіться

Під час робіт в городі обов'язково робити перерви кожні 2-3 години, а кожні півгодини в будь-якому разі треба міняти положення тіла. Переміщайте вагу тіла то на одну, то на іншу ногу, обробляючи одну ділянку, повертайтеся навколо неї.

Хребет захищаємо... рачки

Піднімаючи щось важке із землі, присідайте, зберігаючи пряму спину. Якщо сильно втомилися... походіть рачки. Така вправа допоможе привести перевантажений хребет в норму.

На спині, ногами догори

Коли "вахта" закінчена, полежіть на спині півгодини. Це не баловство, а профілактика здавлювання внутрішніх органів, які були у стисненому стані. Адже коли людина постійно нагинається, підвищується внутрішньочеревний тиск, у внутрішніх органах виникає застій крові. Корисно лежати, задерши ноги і спершись ними об стіну, так ви заодно займетеся профілактикою варикозу.

А сон за розкладом

Спати після роботи в городі необхідно не менше 8 год., інакше навантаження на серцево-судинну систему значно збільшиться. Бажано лягати і вставати раніше, підлаштовуючись під природні ритми зміни дня і ночі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також