В Україні зростає попит на недорогі продукти, зокрема продукти швидкого приготування. За минулий рік цей ринок додав в обсягах близько 15%.
— Це тренд ринку, який ми спостерігаємо не тільки в Україні, а й у світі. Зростає попит на доступні, недорогі продукти хорошої якості, — говорить експерт Геннадій Радченко. За його словами, в багатьох секторах харчопрому намітилася поляризація ринку — зріс попит на преміальні і на недорогі продукти. Як відзначає аналітик Олександр Соколов, зростання обсягів ринку продуктів швидкого приготування пов'язане в першу чергу з його не насиченістю: — За оцінками фахівців, ринок продуктів швидкого приготування насичений не більш ніж на 70%. У минулому році ринок збільшився приблизно на 15% в обсязі, і ще залишається люфт для приросту ринку на декілька років вперед. Експерт відзначив, що збільшення попиту на продукти швидкого харчування в Україні — частина загальносвітової тенденції, зумовленої, зокрема, зростанням темпу життя, в першу чергу в містах: — Я б не пов'язував це зі зниженням доходів населення. Нагадаємо, що минулого року в Україні, наприклад, знизилося споживання хліба — в межах 5%, в той час як традиційно при зниженні добробуту його споживання, навпаки, зростає.