Гроші беруть, а риби немає

1348 0

Ми у соцмережах:

Гроші беруть, а риби немає

Рівнянин Сергій захоплюється риболовлею вже понад 30 років. Пригадує, що раніше на Басівкутському ставку можна було зловити коропа, карася, лина, окуня. Якщо пощастить, то навіть судака та щуку. Нині ж, окрім дрібної плотви та невеликих гібридів карася та коропа, тут нічого не спіймаєш. А тому, каже, тепер сидить на березі водойми з вудочкою не заради улову, а для відпочинку. Адже це один з небагатьох ставків, які ще не віддані в оренду приватникам.

Коли ж якось до рибалки підійшов чоловік з вимогою заплатити 5 гривень за право ловити рибу, здивувався. — Вперше про те, що потрібно платити за риболовлю на Басівкуті, я дізнався взимку, — пригадує Сергій. -Підійшов чоловік, представившись співробітником Товариства мисливців і рибалок. Він повідомив, що маємо заплатити по 3 гривні. Посвідчення при ньому не було. Тож я і ще декілька рибалок відмовилися платити. А нещодавно ситуація повторилася, щоправда, той чоловік, так само без посвідчення, просив уже п’ять гривень. Риболов каже, що не проти платити внески, аби лишень знати, що той чоловік справді представник товариства, а гроші будуть використані на зариблення ставка.

Коментар Руслан Купчик, голова Рівненської райміської організації УТМР: — Басівкутський став закріплений за нашим товариством вже понад 50 років. Відтак саме ми відповідаємо за збереження у ньому рибних ресурсів та боротьбу з незаконним виловом риби. На це потрібні кошти. Тож змушені збирати з рибалок, які не є членами нашого товариства, разові внески у розмірі 5 гривень. Натомість вони отримують разові квитки на вилов. Ця сума затверджується на загальних зборах товариства. Років 6-7 тому така практика збору коштів вже була, але в останні роки про неї забули. Тому люди відвикли. Збирають гроші наші єгері, здебільшого зранку і лише на водоймах, які закріплені за нами, зокрема, й на Басівкутській. Річки Усті це не стосується. У кожного єгеря має бути посвідчення особи та копія відповідного рішення Товариства про збір коштів. Якщо якогось з перерахованих документів немає, радимо рибалкам одразу звертатись до нас. Будемо розбиратися. Зібрані з рибалок гроші спрямовуємо на утримання єгерської служби (у нас є три єгері), моторного човна та проведення раз на рік зариблення ставу. Наприклад, торік восени випустили в озеро 800 кг малька коропа та карася.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також