Їжа для суглобів

1967 0

Ми у соцмережах:

Їжа для суглобів

Регулярно живайте жирну рибу. В ній містяться омега-3 жирні кислоти, які мають протизапальні властивості. Найкращі сорти риби: оселедець, скумбрія, лосось. Якщо ви не вживаєте рибу, приймайте омега-3 кислоти у капсулах по 2 капсули 2 або 3 рази на день.

Регулярно живайте жирну рибу. В ній містяться омега-3 жирні кислоти, які мають протизапальні властивості. Найкращі сорти риби: оселедець, скумбрія, лосось. Якщо ви не вживаєте рибу, приймайте омега-3 кислоти у капсулах по 2 капсули 2 або 3 рази на день. Вітамін С. Їжте багато цитрусових, вживайте шипшину і продукти, що містять вітамін С, який також має виражені протизапальні властивості. Вітамін B5 (пантотенова кислота, пантенол або кальцію пантотенат). Доведено, що його наявність зменшує тугорухливість у суглобах і біль. Міститься в різних продуктах, включаючи м'ясо, цільне зерно, м'ясні субпродукти (печінка), зелені овочі, цвітна капуста, горіхи, птиця. Будь-який комплекс вітамінів B буде містити B5. Вітамін D. Продукти: олія печінки риби (не частіше, ніж раз в тиждень, оскільки містить дуже багато вітаміну А, при надлишку — накопичується у печінці), оселедець, скумбрія, лосось, сардини, креветки. Кальцій. Дефіцит кальцію викликає ураження кісткової та хрящової тканин і хронічне запалення суглобів, що призводить до набряків і болей. Багато кальцію у свіжих темно-зелених овочах, капусті, зелені кульбаби, гірчиці, шпинаті, зелені ріпи, бобах, молочних продуктах, таких як сметана, сир, непастеризоване молоко, сироватка, йогурт, молоко козяче, м'які кістки (з консерви) лосося, сардин, тунця. Цей кальцій легко засвоюється організмом. Селен. Однією з причин запальних процесів хрящових тканин є дефіцит селену. Селеном багаті продукти: горіхи, гриби (особливо шиітаке), риба (тріска, камбала, палтус, оселедець, скумбрія, лосось, корюшка, окунь, риба-меч, тунець), морепродукти, печінка, нирки, злаки. Обмежте овочі із сімейства пасльонових, які сприяють запаленню: картоплю, помідори і баклажани. Включіть лікувальну фізкультуру, яка покращить кровопостачання хрящової тканини, обмін речовин у ній, збільшить еластичність, пружність і можливість витримувати навантаження.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також