Ще в 60-х роках минулого століття медики встановили, що час перетравлювання їжі в шлунку залежить від її температури.
Ще в 60-х роках минулого століття медики встановили, що час перетравлювання їжі в шлунку залежить від її температури. Якщо їжа тепла, вона перетравлюється протягом двох-трьох годин, значить, відбувається повноцінне розщеплення білкових молекул на амінокислоти. Холодна їжа покидає шлунок у декілька разів швидше, і нормального перетравлення не буде. Неперетравлені білки, потрапляючи в тонкий кишечник, всмоктатися не можуть. Більше того, в місці, де повинні працювати бактерії, що відповідають за розщеплювання тільки вуглеводів, починають множитися бактерії, які «живуть» на м`ясі й інших тваринних білках. У результаті розвивається дисбактеріоз, порушується обмін речовин, з`являються хвороби, зокрема ожиріння. Звичайно, нічого страшного не відбудеться, якщо людина час від часу побалує себе окрошкою, холодцем або морозивом. Проте постійне харчування за принципом фаст-фуду, де булки і котлети запивають дуже холодними напоями, може призвести до сумних наслідків.