Хомко влаштує нам ярмарок

3025 0

Ми у соцмережах:

Хомко влаштує нам ярмарок

Міський голова Рівного Володимир Хомко, напевно, довго думав над тим, що б такого хорошого зробити для своїх виборців. Здавалося, роби свою роботу, забезпечуй безперебійний рух транспорту, подачу води і тепла, прибирання та освітлення вулиць, своєчасний ремонт доріг — і ціни тобі не буде. Але не виходить поки що у Хомка як слід ні з теплом, ні з освітленням, ні зі сміттям, ні з дорогами. Тож міський голова вирішив подарувати місту… ще один базар.

Офіційно новий базар має назву «виставка-ярмарок товарів місцевих виробників» і розташований у самому центрі міста — на майдані Незалежності, куди навіть у лихі дев’яності не ступала нога торговців. Тепер ступила. Міська влада вважає, що дозволивши «місцевим виробникам» торгувати на майдані харчами, меблями та опалювальними котлами, дуже сильно цих виробників підтримає. Тому що на «виставці-ярмарку» товари дешевші, ніж на базарі чи у магазині. Так і уявляєш собі тисячі рівнян, які замість того, щоб їхати за покупками до супермаркетів, прямують на майдан, аби купити пляшку олії на десять копійок дешевше. Або інакше: прогулюючись центром міста у вихідний, який-небудь перехожий раптом вирішить купити собі… опалювальний котел чи набір меблів для кухні. Чому ні? Хіба виходячи у вихідні на прогулянку, ми думаємо про щось інше, ніж про можливе придбання табуретки місцевого виробника? А якщо серйозно, то нова ініціатива міської влади за кілометр тхне… комунізмом. Це у старі вже комуністичні часи, коли у магазинах не було ні ковбаси, ні масла, ні табуреток, влада влаштовувала для народу на свята «виїзну торгівлю» просто у центрі міста, у парку чи біля стадіону. Ті часи закінчились назавжди. Тепер не люди бігають за ковбасою, олією чи опалювальними котлами, а навпаки: товар йде до людей, рекламуючи себе всіма можливими способами. І коли місцева олія чи ковбаса не витримує конкуренції і не продається, ніяка «виставка-ярмарок» не допоможе. Єдине, що може відбутися, то це перетворення «виставки-ярмар­ку» у ще один ринок у центрі міста, куди услід за продавцями «місцевих товарів» прийдуть усі інші, запаскудивши ще кілька кварталів не дуже добре прибраної міської території. Володимир Хомко може послатися на досвід зарубіжних країн, де справді існує традиція надавати у певні дні центральні вулиці міст місцевим виробникам, аби люди могли купити свіже молоко з-під корови, чи щойно виловлену рибу відповідно до місцевих традицій. Видається, що нам про це думати ще зарано. Базарів у Рівному і без того вистачає, а влада замість влаштування «виставок-ярмарків» краще б займалась своєю безпосередньою роботою, а саме — прибирала як слід той самий майдан, перетворений останнім часом у засмічену автостоянку. Якщо ж пан Хомко сподівається, що прибирання майдану забезпечать допущені туди торговці, то нехай прогуляється літнім вечором навколо міського продовольчого ринку і понюхає, чим це прибирання пахне. Впевнений, що цей запах одразу вилікує нашого шановного міського голову від ностальгії за комуністичними часами з їхніми «виставками-ярмарками».

Сергій ТКАЧЕНКО.

Коментар Володимир Хомко, міський голова Рівного: — Ми будемо стежити за тим, щоб до ярмарку не прилаштовувалися продавці іншої, немісцевої продукції. Наш ярмарок розрахований на місцевих товаровиробників. І якщо ситуація виходитиме з-під контролю, ярмарок припинить свою роботу. Влаштування в центрі міста ще одного ринку ми не допустимо. Взагалі це перший такий ярмарок. Він експериментальний. Побачимо, як його сприймуть рівняни, вивчимо їхню думку з цього приводу. Якщо вони будуть проти таких ярмарків, більше їх не влаштовуватимемо.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також