Блискавична смерть

7643 0

Ми у соцмережах:

Блискавична смерть

Минулої суботи депутат обласної ради Василь Червоній відпочивав з ріднею у мальовничому куточку Костопільського району, де одна з прихильних до нього громадських організацій взяла в оренду ставки. Опівдні несподівано розпочалася гроза, і в той час коли усі відпочиваючі сховалися в укриття, блискавка влучила в єдину постать на березі водойми — біля ставка залишався тільки Василь Червоній. Оперативні дії медиків результату не дали — у суботу близько 14-ї години лікарі констатували смерть потерпілого. А в понеділок Василя Червонія поховали на території Свято-Покровського собору.

Коментарі Мирослав Семанів, головний лікар Рівненської обласної клінічної лікарні: — Василь Червоній мене вже тричі запрошував на пікнік у село Постійне Костопільського району. Тому мені там вже доводилося відпочивати із ним, але цього разу не вийшло. Він поїхав зі своєю сім’єю та сім’єю сестри його дружини. Вони купались і засмагали на приватному ставку. Коли здійнявся сильний вітер і почався дощ, всі поховалися у невеликий дерев’яний будиночок. Всі, окрім пана Червонія. Він вирішив постояти під дощем і охолонути. Він був без мобільного телефону. Це підтверджують і його рідні, на очах яких ця трагедія сталася. Зі слів його швагра, вони через вікно побачили раптовий спалах блискавки і почули сильний грім. А вже за якусь мить пан Червоній лежав обличчям у траві. Рідні викликали «швидку». Медики на місце трагедії приїхали за 20 хвилин з с. Деражне. Я дізнався про цей випадок, перебуваючи на дачі, тому телефоном координував роботу лікарів. Найближчим медичним закладом була районна лікарня у Клевані. Туди його і повезли. Там вже підготували реанімаційну бригаду. Така ж бригада виїхала і з Рівненської обласної лікарні. Я також приїхав. До лікарні пана Червонія привезли непритомним. Пульс і тиск у нього були відсутні, але медики за зіницями ока визначили, що його мозок ще був живий. Тому ми боролися за його життя. Намагалися запустити серце, але, на жаль, все було марним. Через годину консиліум лікарів констатував смерть. Підтвердив факт смерті від удару блискавки і головний патологоанатом області. Саме він відповідав за розтин тіла. Він розповів, що блискавка влучила в грудну клітку і залишила два наскрізні отвори у тілі. У Василя Червонія були обпалені легені та стравохід, а також права нога, через яку розряд, напевно, вийшов у землю. Митрополит Євсевій, Рівненська єпархія УПЦ КП: — Питання про поховання пана Червонія на території Свято-Покровського кафедрального собору міста Рівне приймалося членами церковного комітету. Це ми погоджували і зі столичним керівництвом. Влада міста, після нашого звернення, дала відповідний дозвіл. У неділю з 17 години вечора розпочалася прощальна церемонія. Цілу ніч його відспівували у приміщенні собору. А наступного дня в обід поховали. Взагалі, на території соборів та монастирів ховають служителів церкви та церковних діячів. Пан Червоній відносився до таких людей. Він багато зробив для розбудови Української православної церкви Київського патріархату, а також був старостою Свято-Покровського кафедрального собору, мав безпосереднє відношення до його побудови. Окрім могили пана Червонія, на території собору є ще одна могила — митрополита Даниїла, який помер кілька років тому.

Довідка «РВ» Цьогоріч на Рівненщині було зафіксовано чотири випадки ураження людей грозовим розрядом. 26 червня в реанімацію Острозької ЦРЛ у тяжкому стані, непритомною було госпіталізовано 16-річну Наталію С. з села Черняхів. Цього ж дня внаслідок удару блискавки потрапила у лікарню й мешканка села Липа на Дубенщині 54-річна Ольга Г. 27 червня в селі Залядино Володимирецького району розрядом блискавки вбило 34-річного Василя Ж. А 30 червня під час грози від розряду загинула 52-річна Валентина С. з села Миляч Дубровицького району.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також