Хто отруїв дітей?

1902 0

Ми у соцмережах:

Хто отруїв дітей?

Четверо дітей з ясельної групи дитсадка «Чебурашка» в селищі Здолбунів2 потрапили до інфекційного відділення Здолбунівської лікарні, решта малюків лікуються вдома. Про це повідомила редакції одна з мам, яка підозрює, що її сина отруїли неякісною їжею у дитсадку.

— Перша дитина з ясельної групи потрапила до лікарні у вівторок, 4 грудня, — розповіла здолбунівчанка Ірина Кравчук. — У п’ятницю довелося туди ж везти мого сина, а в неділю-понеділок ще двоє дітей з групи стали пацієнтами інфекційного відділення. У всіх були симптоми отруєння: блювота, пронос, температура. Тож їм поставили відповідний діагноз. Батьки інших дітей з групи теж скаржилися на нездужання своїх малюків, але лікували їх вдома. Тож ми підозрюємо, що наших дітей чимось отруїли у дитсадку. У понеділок перевірку дитсадка здійснювала санепідемстанція. Після цього там повимивали усі каструлі, тарілки тощо. Я думаю, що вину за нездужання наших дітей хочуть перекинути на нас, батьків. Адже у санстанції ми так і не змогли дізнатися про результати перевірки.

Коментарі Людмила Ткачук, завідувачка інфекційного відділення Здолбунівської райлікарні: — До нас з цього дитсадка потрапило троє дітей. Вони були у стані середньої тяжкості. У всіх був ацетономічний синдром, зневоднення організму. Всі малюки поступили до лікарні в різний час, причому серед них була дитина, яка не відвідувала на той період дитсадка. Тож сказати, що саме харчування у дошкільному закладі призвело до такого стану, не можна. У будь-якому разі висновки про це повинна зробити санстанція. Нині стан цих дітей задовільний. Василь Литвин, головний лікар Здолбунівської районної санепідемстанції: — У дітей було харчове отруєння. Воно не пов’язане з дитсадком. Адже якби причиною отруєння було харчування у дитсадку, хворих дітей було б значно більше. В даному випадку дітей отруїли самі батьки, які нагодували їх вдома ковбасою. Але ми покарали виховательку дитсадка, яка на прохання одного з батьків прийняла хворого хлопчика до закладу. У нього в той день, як написала у поясненні вихователь, була блювота. Інші діти могли контактним шляхом підхопити від нього недугу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також