Кому не можна їсти родзинки

3356 0

Ми у соцмережах:

Кому не можна їсти родзинки

У лютому завжди спостерігається дефіцит вітамінів, через що організм слабшає. А допускати цього не можна, бо інфекції не дрімають. Запобігти хворобам можна за допомогою родзинок. Вони буквально консервують у собі літні вітаміни (зберігаються на 70-80%) і мікроелементи (зберігаються на 100%), на які багатий виноград.

Родзинки будуть корисні тому, хто:

  • хоче зміцнити імунітет. У родзинках містяться речовини-антиоксиданти, зокрема олеанолова кислота. Завдяки їй клітини не руйнуються під дією вільних радикалів, які нас безперервно атакують, а значить, стає міцнішим весь організм;
  • дратівливий, страждає через безсоння, часто скаржиться на поганий настрій. Завдяки вітамінам В1, В2 і В5, які містяться в родзинках, і мікроелементу магнію налагоджується робота нервової системи, людина заспокоюється, у неї поліпшується сон;
  • страждає на остеохондроз, остеопороз. У зморщених ягодах міститься рідкісний мікроелемент бор, без якого неможливе нормальне засвоєння кальцію, основного будівельного елементу кісток;
  • хворий на анемію. Родзинки — одне з найкращих джерел заліза — мікроелемента, який входить до складу гемоглобіну, що є головним компонентом червоних кров`яних тілець.
ПРОТИПОКАЗАННЯ. Не рекомендується вживати родзинки при ожирінні, гострій серцевій недостатності, виразковій хворобі шлунка і дванадцятипалої кишки на стадії загострення, при цукровому діабеті.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також