"Консервний" гастрит

1247 0

Ми у соцмережах:

Дієтологи рекомендують не зловживати консервами, ця їжа особливо протипоказана при захворюваннях жовчного міхура і шлунка. Навіть здоровим людям варто вживати консерви лише зрідка, як закуску на обід або краще як добавку до каш — у такому вигляді шлунок з ними набагато легше впорається.

Недарма у працівників консервних заводів здавна професійним захворюванням вважається хронічний гастрит. Працівники харчової промисловості харчуються тим, що виробляють, — цьому, напевно, дивуватися не варто. Запалення шлунка у них розвивалося через регулярне і занадто часте вживання приправленого прянощами м'яса, риби й іншого "вмісту баночок". Тим більше для тривалого зберігання при виробництві в них додають чималу кількість консервантів, які подразнюють стінки шлунка. Є і ще одна проблема: їжа зазвичай рясно присмачена сіллю, що погано впливає на нирки, допомагає рідині затримуватися в організмі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також