Без шкоди для здоров'я ковбасу можна вживати тільки в помірній кількості.
Експерти вважають, що безпечна порція ковбаси — 2-3 тоненьких шматочки. Таку порцію можна з'їдати кілька разів на тиждень без шкоди для здоров'я.
Не секрет, що в ковбасі міститься багато консервантів, підсилювачів смаку, підсолоджувачів. Однак ковбаса — це продукт, який є джерелом енергії і може бути навіть корисний.
Фізично здорові люди, які не мають проблем зі шлунково-кишковим трактом і ведуть активний спосіб життя, цілком можуть собі дозволити з'їдати кілька шматочків ковбаси 2-3 рази на тиждень. Однак з'їдати 100-грамовий шматок ковбаси за один раз — це не зовсім добре навіть для здорової людини.
Повністю виключити ковбасу зі свого раціону слід тим, хто страждає на ожиріння і цукровий діабет. Також не варто налягати на ковбасу людям з непереносимістю глютену.