Кожному темпераменту — своя дієта

1425 0

Ми у соцмережах:

Кожному темпераменту — своя дієта

Як відомо, існує чотири типи людей: сангвініки, флегматики, меланхоліки і холерики. Рідко вони зустрічаються в чистому вигляді, зазвичай вдача людини поєднує в собі декілька типів, але, як правило, один з них переважає. І за цим переважанням, як стверджують дієтологи, можна визначити ту дієту, якої людині варто дотримуватися, щоб залишатися в гарній формі.

Сангвініки Такі люди спокійні, тому вони легко справляються з потрясіннями. У їжі сангвініки — гурмани, вони воліють незвичайних страв. Дуже часто за рахунок різноманітних соусів, добавок і підливок сангвініки і споживають зайві калорії. Їм варто уважніше стежити за приготовленою власноруч екзотикою і намагатися не зловживати надто калорійними компонентами майбутніх страв. Їм слід вибирати дієти, страви яких вимагають декількох годин приготування і овочеву або зернову основи.

Флегматики Флегматики — люди повільні, не люблять галасу і суєти. Флегматик скоріше з`їсть просто шматок хліба, ніж буде морочитися з готуванням. Пастка для флегматиків — нескінченні перекуси і снеки. Тут бутербродик, через годину пакетик чіпсів, через півгодини — шоколадка, потім ще бутерброд і так разів двадцять за день — не дивно, що з’являється зайва вага. Флегматикам варто докласти зусиль і змусити себе їсти чи не по годинах два чи три рази на день, але повноцінно. Одна трапеза неодмінно повинна бути гарячою. Також флегматикам не треба забувати про перші страви. Найкраще цьому типу людей підійшла б дієта, що складається з супів або каш.

Меланхоліки Посилювати природний песимізм меланхоліків суворими і тривалими дієтами було б дуже жорстоко. Тому їм краще вибирати дієти короткострокові або розвантажувальні дні, а в звичайному житті додати в свій раціон більше фруктів, меду і солодощів. Від маленького шматочка шоколадки або двох-трьох печива меланхоліку стане легше на душі, а заразом з’являться енергія і бажання вести активний спосіб життя, займатиcя спортом, що також допоможе скинути зайву вагу.

Холерики Холерикам властиві поривчастість, швидка зміна настроїв. Терпіння у них мало, тому вони часто потрапляють у пастку фастфуда і напівфабрикатів — адже це все не потрібно довго готувати, можна просто купити і розігріти. Щоб зберегти стрункість, холерикам краще вживати овочі і фрукти замість чіпсів і солодощів, а також варто витратити хоча б один день на тиждень на приготування декількох гарячих страв, які можна розігрівати через кілька днів. Або ж замовляти готові обіди, однак такі, що складаються зі здорових продуктів, приготовлених з малою кількістю жирів. Дієта для холерика — будь-яка, але не надто сувора і не з тих, при яких треба скрупульозно підраховувати калорії.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також