Зерна кукурудзи містять необхідні для організму людини речовини — солі калію, кальцію, магнію, заліза, фосфору.
Зерна кукурудзи містять необхідні для організму людини речовини — солі калію, кальцію, магнію, заліза, фосфору. Важливо також, що при термообробці та консервуванні кукурудза краще зберігає вітаміни, ніж, приміром, квасоля або горох. Варити качани рекомендується від 15 хв. до 2 годин, залежно від сорту та "віку". При цьому слід класти їх в киплячу несолону воду (в солоній воді кукурудза стає жорсткою). Вибирають кукурудзу за зовнішнім виглядом. Темно-жовті зерна і сухі волокна свідчать про її "поважний" вік. Такі качани незалежно від часу варіння будуть жорсткими. У молодої кукурудзи тугі зелені качани, волокна свіжі і трохи вологі.