Куплять матраци за кошти орендарів?

1560 0

Ми у соцмережах:

Куплять матраци за кошти орендарів?

Двадцять орендарів є в обласній дитячій лікарні, що на вулиці Чорновола у Рівному — тут розташовані аптеки, банкомати, кіоски, кафе і т.п. Торік лікарня заробила на здачі приміщень в оренду 180 тис. грн. Цьогоріч очікують збільшення доходу — до 220 тис. грн., адже орендну ставку підвищили.

Бойко
Віталій Бойко
Досі половину цих коштів лікарня віддавала в обласний бюджет. Тепер всі ці кошти витрачатимуть у лікарні. Таке рішення прийнято на сесії облради. А ініціював його голова облради Михайло Кириллов, до якого звернулася з відповідним проханням опікунська рада при обласній дитячій лікарні. Михайлу Кириллову показали лікарняні палати та старе обладнання і переконали, що лікарня потребує додаткових грошей. Віталій Бойко, головний лікар Рівненської обласної дитячої лікарні:
— Кошти, які нам залишили від оренди, підуть на завершення ремонту відділення патології новонароджених, яке має 30 ліжок і за рік приймає більше тисячі малюків до чотирьох місяців. Половину відділення вже вдалося відремонтувати за благодійницькі кошти. Також плануємо відремонтувати центральні сходи. Запланували купити 50 ліжок із матрацами, кожне з яких обійдеться у близько півтори тисячі гривень. У найближчих планах — ремонт палат у відділенні ендокринології. А ще нам потрібна лапароскопічна стійка для мініінвазивних втручань, обладнання для травматологічного відділення, дихальні апарати та інкубатори.
Не всі депутати обласної ради підтримали рішення про звільнення дитячої лікарні від сплати частини коштів від оренди до обласного бюджету. Олег Хомич, депутат облради:
— Моя позиція принципова вже багато років — жоден комунальний заклад не можна звільняти від сплати до обласного бюджету коштів за оренду. Це дає можливість людям, які керують комунальними закладами, розпоряджатися майном неефективно і неналежним чином, що робить ситуацію непрозорою та неконтрольованою. Досі у лікарні залишалась половина суми за оренду. І що там було зроблено за ці гроші? Чому досі дітей, які поступають у приймальне відділення, у палати взимку через подвір'я у візочках возять, чому не збудовано коридор між приймальними та іншими відділеннями? Я сумніваюся, що цього разу Віталій Бойко щось покращить. Більше того, він був начальником управління охорони здоров'я і міг вже давно зробити щось для дитячої лікарні.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також