Масаж шиї — проти гіпертонії та інфаркту

2872 0

Ми у соцмережах:

Масаж шиї — проти гіпертонії та інфаркту

Регулярний масаж шиї здатний уберегти людину від інфаркту. Такого висновку дійшли вчені з англійського Університету Лідса. Один з англійських журналів, присвячених питанням нейрохірургії, оприлюднив результати їхніх досліджень.

масаж У цілому масаж шиї знімає відчуття втомленості й дратівливості, головний і шийний біль, запаморочення, поліпшуючи загальний стан людини. Це відбувається внаслідок посилення відтоку венозної крові й лімфи з порожнини черепа й благотворно впливає на слизову оболонку горла. А нещодавно дослідникам вдалося з'ясувати, що існують особливі безпосередні зв'язки між м'язами шиї й специфічною зоною головного мозку. Вона називається nucleus tractus solitarius і відповідає за контроль в організмі людини рівня кров'яного тиску. Тобто масаж шиї стабілізує роботу цієї мозкової зони й знижує рівень кров'яного тиску в разі його підвищення. Ефект від звичайного масажу, на думку фахівців, можна порівняти з дією новітніх медикаментів. Масаж шиї регулює й нормалізує найважливіші функції систем людського організму, його успішно застосовують за гіпертонічної хвороби, невротичних станів, особливо в разі мігрені, порушення сну. Отже, як правильно зробити масаж шиї:

1. Починати масаж потрібно із задньої частини шиї, виконуючи погладжування однією або обома руками. Щільно притиснуті долоні рухаються зверху від волосяного покриву вниз до спини і до плечових суглобів. Потім проведіть по шиї ребром долоні і горбиком великого пальця. 2. Від потилиці до плеча подушечками пальців масажуйте шию коловими рухами з легким натисканням. Виконуйте 1-2 хв. 3. Намацайте правою рукою 7-й шийний хребець (виступає більше за інші) і добре розітріть місце навколо нього. 4. Зчепіть руки в замок, поклавши їх на потилицю. На вдиху поволі, рахуючи до 10, піднімайте підборіддя вгору. Очі повинні бути розплющеними, дивіться в стелю. При цьому руки мають чинити опір голові, що піднімається. М'язи шиї максимально напружуються. На видиху, рахуючи до 10, притискайте підборіддя до грудей. А під тяжкістю рук (вони все ще в замку) розтягуйте м'язи шиї. Повторіть 3 рази. 5. Обхопіть голову ззаду лівою рукою, розтягніть трапецієподібний і підключично-соскоподібний м'язи. Для цього на вдиху нахиліть голову якнайнижче до правого плеча. Рука при цьому чинить опір голові. На видиху розслабтеся й максимально нахиліть голову до лівого плеча. Повторити кілька разів, потім те ж саме — в інший бік. 6. Вдихніть, потім зі звуком "фу-у-у-у" зробіть видих, він повинен бути грудним, тривалим. У цей момент шлунок ніби "прилипає" до хребта. Тепер зробіть "неправильний прикус" — нижню щелепу висуньте максимально вперед. Руки зігніть в ліктях і максимально відведіть назад. На вдиху голову відкиньте назад так, щоб обличчя було звернене до стелі. Затримайтеся в такому положенні до 8 секунд. Повторіть.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також