Молодою вважається картопля, яку збирають, як правило, через два тижні після закінчення цвітіння, до повного дозрівання. У молодих бульб шкірка тоненька, напівпрозора і дуже ніжна. Молода картопля, як і всі свіжі овочі, багата на біофлавоноїди. У ній містяться вітаміни A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, ніацин, холін, фолієва кислота. У молодій картоплі вітаміну С втричі більше, ніж в тій, що пережила зиму.
Молодою вважається картопля, яку збирають, як правило, через два тижні після закінчення цвітіння, до повного дозрівання. У молодих бульб шкірка тоненька, напівпрозора і дуже ніжна. Молода картопля, як і всі свіжі овочі, багата на біофлавоноїди. У ній містяться вітаміни A, B1, B2, B5, B6, C, E, K, ніацин, холін, фолієва кислота. У молодій картоплі вітаміну С втричі більше, ніж в тій, що пережила зиму. У молодій картоплі мало простих цукрів, практично немає жирів і зовсім немає холестерину, зате є корисні для травлення органічні кислоти і клітковина (калоризатор). Як яйця, натуральний йогурт і сир, молода картопля — це повноцінне джерело білка. Крім того, молода картопля містить ряд незамінних мінеральних речовин, таких як: калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, йод і сірка. Молода картопля містить найсильніші антиоксиданти. Вони подовжують молодість і здоров'я, перешкоджають розвитку пухлин, захищають судини і зміцнюють стінки клітин. Калій, що входить до складу молодої картоплі, сприяє виведенню зайвої рідини з організму, що робить її корисною для людей, що схильні до набряків. Картопляним соком можна лікувати шлунково-кишкові захворювання, а також шкірні захворювання, такі як опіки, подряпини і порізи, адже сік має обволікаючі і ранозагоювальні властивості.