МОЗ пропонуватиме продовжити карантин до 12 травня, але з пом`якшеннями

1810 0

Ми у соцмережах:

МОЗ пропонуватиме продовжити карантин до 12 травня, але з пом`якшеннями

Кабміну пропонуватиметься пом'якшити карантинні обмеження.

Міністерство охорони здоров'я України на найближчому засіданні уряду пропонуватиме продовжити карантинні заходи до 12 травня. Як передає УНІАН, про це міністр охорони здоров’я Максим Степанов повідомив під час онлайн-брифінгу.

- На найближче засідання уряду МОЗ буде виносити постанову щодо продовження дії карантину. Продовжувати ми збираємося до 12 травня. Це продовження викликано нашим рівнем захворюваності, який є, і небезпекою, яку несе коронавірусна хвороба, - сказав він. 

Водночас, за його словами, МОЗ пропонуватиме ухвалити пом'якшення карантинних заходів.

- Наприклад, прогулянки парками, але ці прогулянки будуть дуже чітко обмежені щодо кількості осіб, щодо систем засобів індивідуального захисту під час прогулянок, - сказав міністр і додав, що постанова міститиме "дуже чіткі критерії".

Також, як додав Степанов, МОЗ запропонує Кабінету Міністрів відкрити для відвідувачів такі заклади, як музеї, бібліотеки, але також "з чітким дотриманням карантинних обмежень щодо дистанції, засобів індивідуального захисту, термоскринігу на вході до того чи іншого закладу".

- Також ми передбачаємо ще ряд пом'якшень щодо карантинних обмежень. Але підкреслюю, що всі вони будуть дуже чітко регламентовані, як саме можливо відвідувати той чи інший заклад, - пояснив очільник МОЗ.

Нагадаємо, 11 березня Кабінет Міністрів через поширення коронавірусу ухвалив рішення запровадити в Україні карантин з 12 березня по 3 квітня, пізніше продовжив його до 24 квітня.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також