На автомати — з голими руками

1670 0

Ми у соцмережах:

На автомати — з голими руками

Депутати Рівненської облради завтра проситимуть Верховну Раду збільшити плату за ліцензію на здійснення грального бізнесу, винести гральні автомати за межі міст та збільшити до 21 року вік осіб, які можуть відвідувати гральні заклади.

Ще жодного власника грального бізнесу обласна держадміністрація не позбавила ліцензії. Начальник управління економіки РОДА Ігор Тимошенко каже, що до цього часу таких повноважень у них не було. Однак вже з 28 березня, коли спливає тримісячний термін адаптування до новоприйнятих ліцензійних умов, робоча група розпочне перевірку усіх без винятку гральних закладів на Рівненщині. За порушення тепер, кажуть чиновники, можна буде підприємців навіть ліцензії позбавляти. — Всього 40 суб’єктів підприємницької діяльності грального бізнесу зареєстровано у Рівненській області (32 — у Рівному), — розповідає Ігор Тимошенко. — З них половина зареєстрована в 2007 році. Щоб оформити ліцензію, треба переказати 255 гривень через ОДА до обласного бюджету та заплатити Міністерству фінансів 150 тисяч євро. Однак ми не можемо заборонити надавати приміщення для ведення цього виду діяльності, оскільки законодавством це дозволено. І нас за будь-які перешкоди підприємці будуть по судах тягати. Якщо Держкомітет підприємництва підтримає цю заборону, то тоді можна реалізувати такі плани. А поки що ми можемо лише рекомендувати. Саме тому і ми, чиновники, і обласні депутати ініціюємо звернення до Верховної Ради, бо усі зміни в ліцензійних умовах на місцях ми маємо погоджувати з Києвом. Наприклад, ми хотіли заборонити розміщувати гральні автомати в приміщеннях, вбудованих у житлові будинки, однак у Держкомпідприємництві нам цього не дозволили. Тут потрібно вносити зміни в законодавство. Депутат облради Василь Червоній вважає, що у поширенні гральних автоматів на Рівненщині винна обласна влада з правоохоронними органами разом узяті: — Отак, скажімо, перший заступник голови облради Валентин Королюк у приватній домовленості з колишнім начальником УМВС в області «кришував» це питання, щоб його одноосібно виключити з порядку денного минулої сесії та відкласти ще на три місяці, і поставити ще кілька десятків гральних автоматів. Треба взагалі заборонити органам місцевої влади давати приміщення бізнесменам для ведення грального бізнесу, а особливо не видавати ніяких ліцензій для облаштування гральних автоматів у маленьких містах, селищах та в селах. Перший заступник голови облради Валентин Королюк інформацію про свою причетність до «кришування» грального бізнесу категорично заперечив. — Це є абсолютна брехня на рахунок «кришування», — звернувся пан Королюк до Червонія. — І повірте, Червоній тут не один, хто так відважно бореться з гральними автоматами. На сесії 29 лютого депутати облради планують звернутися до нардепів, щоб внесли зміни у законодавство. Окрім іншого, місцеві депутати хочуть, щоб нове законодавство зобов’язало ліцензіатів отримувати дозвіл в органах місцевого самоврядування.

Довідка «РВ» Протягом 2007 року працівники УМВС України в Рівненській області провели понад 70 перевірок суб’єктів грального бізнесу. За результатами перевірок складено 17 адмінпротоколів, припинено діяльність 76 незаконно діючих ігрових автоматів, на правопорушників накладено штрафних санкцій на суму понад 5 тисяч гривень, рішення про конфіскацію судовими органами прийнято по 10 незаконно діючих автоматах. Під час перевірок також було виявлено 52 неповнолітніх, які перебували у закладах у нічний або навчальний час.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також