Найкорисніші солодощі. Захищають печінку, щитоподібну залозу та знижують рівень холестерину

15527 0

Ми у соцмережах:

Найкорисніші солодощі. Захищають печінку, щитоподібну залозу та знижують рівень холестерину

Мармелад виготовляють із фруктових соків або пюре, додаючи цукор або патоку, і випаровують рідину, доводячи до густого, тягучого стану. Змішують із желатином або агар-агаром, додають барвники та залишають до остигання. Корисні ласощі роблять з натуральних соків і барвників. Найчастіше його готують із фруктів та ягід, багатих на пектин. Це яблука, абрикоси, айва, чорна смородина, цитрусові.

Пектин, який найчастіше використовується для виготовлення мармеладу, міститься у багатьох фруктах і позитивно впливає на здоров’я. Він знижує рівень поганого холестерину, відновлює вуглеводний та ліпідний обміни, бореться із захворюванням шлунково-кишкового тракту, стимулює швидке загоєння шкіри, допомагає очистити організм від важких металів.

Агар-агар, який також використовують для желювання мармеладу, захищає печінку, виводячи з організму токсини та шлаки, покращує перистальтику шлунка. Оскільки агар-агар видобувається з водоростей і в ньому багато йоду, мармелад є корисним для людей із захворюванням щитоподібної залози. Але треба знати, що мармелад приготований на основі агар-агару, може спровокувати надлишок йоду в організмі.

В умовах промислового виробництва мармеладу до нього додають штучні барвники, ароматизатори, хімічні добавки, які можуть спровокувати алергічну реакцію, і не лише.

Тому потрібно вибирати корисний, натуральний мармелад без штучних барвників та ароматизаторів і з низьким вмістом цукру.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також