Найкорисніші весняні салати

1806 0

Ми у соцмережах:

Найкорисніші весняні салати

Спочатку з'ясуємо, які продукти потрібно вживати навесні. По-перше ? зелень. Петрушка, кріп, салат, базилік, рукола на початку весни починають з'являтися на полицях продуктових магазинів і на ринку. Курячі або перепелині яйця також варто включити у свій раціон. Вони містять багато мікроелементів, вітамінів, що сприяють зміцненню кісткової тканини та покращенню роботи судин.

салат Варто не забувати про лимон. Цей фрукт можна використовувати як заправку до весняного салату. Також до весняного раціону повинні входити ті овочі, які не втратили за зиму своїх корисних властивостей, ? капуста, морква, буряк, гарбуз. Можна додавати до салату консервований горошок, щавель та редис. Вони допоможуть організму швидше адаптуватися до зміни пори року та дозволять отримати всі потрібні організму в цей період організму. Отже, рецепти корисних весняних салатів.

Рецепт №1

Для приготування потрібні:
  • буряк (1 шт.)
  • морква (1 шт.)
  • зелене яблуко (1 шт.)
  • оливкова олія
  • сік лимона
  • паличка селери
Спосіб приготування: моркву, яблуко та буряк почистити та натерти на велику тертку. Додати олію та сік лимона, поставити в холодильник на дві години, потім можна подавати на стіл.

Рецепт №2

  • 0,5 кг капусти
  • селера
  • кріп
  • 4-6 помідорів чері
Спосіб приготування: капусту нашаткувати, додати нарізану тонкими пластинками селеру, подрібнену зелень, перець та сіль; змішати. Для соусу можна використати заправку за вашим смаком.

Рецепт №3

  • щавель
  • 3 яйця
  • варена морква
  • яблуко (замість щавлю можна взяти кропиву)
Спосіб приготування: яйця та моркву нарізати дрібними кубиками, яблуко натерти на велику тертку, додати ошпарену кропиву чи щавель, перемішати, додати оливкову олію, сіль перець.

Рецепт №4

  • морква
  • яблуко
  • сік грейпфрута
  • насіння соняшнику
Спосіб приготування: моркву та яблуко натерти на тертку, видавити сік з грейпфрута, полити ним моркву та яблуко (можна також додати шматочки цитрусового), присипати насінням.

Рецепт №5

  • морква
  • натертий часник
  • перець
  • майонез
  • сіль
Спосіб приготування: натерти моркву, додати часник, заправити майонезом, додати сіль та перець за смаком.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також