Спочатку з'ясуємо, які продукти потрібно вживати навесні. По-перше ? зелень. Петрушка, кріп, салат, базилік, рукола на початку весни починають з'являтися на полицях продуктових магазинів і на ринку. Курячі або перепелині яйця також варто включити у свій раціон. Вони містять багато мікроелементів, вітамінів, що сприяють зміцненню кісткової тканини та покращенню роботи судин.
Варто не забувати про лимон. Цей фрукт можна використовувати як заправку до весняного салату. Також до весняного раціону повинні входити ті овочі, які не втратили за зиму своїх корисних властивостей, ? капуста, морква, буряк, гарбуз. Можна додавати до салату консервований горошок, щавель та редис. Вони допоможуть організму швидше адаптуватися до зміни пори року та дозволять отримати всі потрібні організму в цей період організму. Отже, рецепти корисних весняних салатів.
Рецепт №1
Для приготування потрібні:- буряк (1 шт.)
- морква (1 шт.)
- зелене яблуко (1 шт.)
- оливкова олія
- сік лимона
- паличка селери
Рецепт №2
- 0,5 кг капусти
- селера
- кріп
- 4-6 помідорів чері
Рецепт №3
- щавель
- 3 яйця
- варена морква
- яблуко (замість щавлю можна взяти кропиву)
Рецепт №4
- морква
- яблуко
- сік грейпфрута
- насіння соняшнику
Рецепт №5
- морква
- натертий часник
- перець
- майонез
- сіль