Дієтологи стверджують, що найкорисніша страва — тільки що приготовлена. Однак багато хто, щоб зекономити час, їжу готує на кілька днів, згодом її розігріваючи. Однак не всі продукти можна розігрівати.
Картопля — дуже поживний продукт, але тільки відразу після приготування. В крайньому разі з'їжте картоплю холодною, але не розігрівайте. Свіжо приготовлена картопля містить велику кількість крохмалю, який надовго дає відчуття ситості. Якщо ж ви залишаєте картопляну страву в холодильнику або повторно розігріваєте, то крохмаль розпадається, а з ним і більшість поживних речовин, і жодної користі від такої їжі вже немає. Селера, морква і шпинат — продукти, які містять корисні для організму нітрати. Коли ми починаємо їх розігрівати, нітрати перетворюються на шкідливі для здоров'я нітрити. Буряк також містить корисні нітрати і його також не можна розігрівати, але можна їсти холодним. А от шпинат їжте взагалі тільки відразу після приготування. Яйця при жодних обставинах не розігрівайте. Склад яєць змінюється під впливом високих температур, вони ніби "перероджуються" і починають виробляти токсини, які є небезпечними для організму. Гриби містять білки, структура яких при нагріванні змінюється. Якщо ви пробували розігрівати грибні страви, то помітили, що і смак у них змінюється. Грибні супи і різото також краще з'їсти відразу після приготування. Страви з курки — це майже гриби. При розігріванні відбуваються схожі процеси зміни складу продукту. Щоправда, з куркою можливі послаблення цих негативних змін. Якщо дуже хочеться розігріти, можна це зробити на слабкому вогні і не поспішаючи.