Лікарі вважають, що деякі приготовлені продукти краще їсти холодними, ніж піддавати повторній термічній обробці.
Омлет краще не розігрівати
Зокрема, вони порадили не розігрівати повторно зварений буряк. Оскільки він відноситься до тих продуктів, які втрачають повністю вітаміни, коли їх нагрівають знову, пояснили вчені.
Особливо небезпечне за своїм шкідливим потенціалом для організму, на думку лікарів, повторне розігрівання продуктів з високим рівнем білка. М'ясо, яке піддається кілька разів термообробці, втрачає смакові якості і позбавляється корисних легкозасвоюваних білків, що розщеплюються при неодноразовому підігріванні. Вживання такого м'яса загрожує порушенням в обміні речовин, метеоризмом, важкістю в шлунку та іншими розладами шлунково-кишкового тракту.
Також, за словами фахівців, не варто підігрівати зварене яйце або приготовлений омлет, оскільки під час нової термічної обробки різко знижується рівень корисних мікроелементів і збільшується ризик активного вироблення токсичних елементів.
Гриби, як джерело великої кількості білка в своєму складі, теж при повторній термічній обробці здатні нашкодити самопочуттю. Краще з'їсти їх холодними.