Особливості національного ПІКНІКування

2388 0

Ми у соцмережах:

Особливості національного ПІКНІКування

Відпочинок на природі — найкраща терапія для стомленого городянина. А тому пікнік — чудова можливість полікувати загазовані легені чистим повітрям, а хворі нерви — спокоєм. Про те, як відпочити з максимальною користю для здоров’я та як приготувати смачний шашлик, ми розпитали у справжнього знавця цієї справи осетина Руслана Демурова, який працює заступником начальника обласного управління міліції.

— Пане Руслане, як часто ви можете собі дозволити попікнікувати? — Ви знаєте, з моєю роботою нечасто. Але як тільки з’являється вільна хвилинка, ми з друзями відразу їдемо на природу. — Маєте вже якусь місцину, куди їздите найчастіше? — Мій улюблений відпочинок для душі — це наша рівенська земля. Така, як, для прикладу, Надслучанська Швейцарія, Козлин, де ми буваємо дуже часто. Ще мені дуже подобаються Карпати, Закарпаття, Прикарпаття. Дуже жаль, що трамплін у Ворохті занедбаний, але радують такі місця, як Буковель. — Хто є організатором ваших виїздів і яка збирається компанія? — В мене є категорія друзів, з якими я дружу досить давно і з якими можу дозволити собі виїхати на природу. Збираємось зазвичай дві-три сім’ї, бо коли більше, то вже як такого тісного гурту не виходить. Організатора немає, бо всі поїздки організовуються спонтанно. З’явився вільний час — заїжджаємо в супермаркет, скуповуємось, заправляємо машини і — вперед. — Зачекайте, а як же шашлики? Ви їх маринуєте на місці? — Ні. В нас є люди, в яких шашлик замаринований постійно. Був би час і бажання їхати. — Поділитесь із нашими читачами фірмовим рецептом шашлику? — Звичайно. Оскільки за національністю я осетин, то шашлик просто обожнюю. Головне правило: шашлик робиться без єдиної краплі оцту, м’ясо від нього просто дерев’яніє. А рецепт досить простий: нарізаєте ріпчасту цибулю, так щоб цибулі було вдвічі більше, ніж м’яса, перекладаєте нею м’ясо, додаєте якнайбільше різноманітних спецій і заливаєте білим сухим вином. За бажанням — покладіть зелень. Коли шашлик вже смажиться, ми накриваємо його товстим шаром марлі, змоченої у воді, щоб м’ясо було соковите. — Овочі запікаєте? — Аякже. Дуже любимо картоплю з салом, запечену у фользі. Клас! — Якщо не секрет, які спиртні напої вибираєте до шашличної трапези? — Я вина не п’ю зовсім. Іноді на свята можу підняти келих шампанського. І це знають всі мої друзі. Вживаю тільки нашу чисту українську горілку. Не закордонну, а нашу. — Ви прихильник активного відпочинку? — Ні один наш виїзд не обходиться без гри у футбол чи баскетбол. Коли випадає нагода відпочити, хочеться це зробити з максимальною користю для здоров’я. — Що побажаєте нашим читачам? — На Рівенщині є дуже багато «перлин Полісся», і якщо маєте вільний час, поїдьте й подивіться. Вам дуже сподобається. Ви отримаєте максимум задоволення. А потім подумайте, чи варто викидати гроші деінде


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також