Рівняни і басейн

3560 0

Ми у соцмережах:

Рівняни і басейн

З кожним днем наближається літо. Час відпочинку, веселощів та купання. Більшість з нас мріями вже далеко на морі. А що ж робити, коли купатися хочеться вже, а на Басовому Куті — ще не сезон, та й на море ви збираєтесь десь у червні-липні? Найкращий вихід — поплавати в басейні. І тут постає питання, а де ж саме?

Адже найбільший басейн Рівного, який є власністю Міжнародного економіко-гуманітарного університету, ще ремонтується. Про нюанси і проблеми реконструкції ми запитали у ректора МЕГУ Анатолія Дем’янчука. — Плануємо відкрити басейн у жовтні, — каже пан ректор. — Це навіть не ремонт, а реконструкція, адже доводиться міняти майже все. Встановлюємо нову систему очищення води без хлору, міняємо душові, оновили котельню, зробили тренажерний зал, поставили новий паркан. Роботи ще вистачає. — Скільки ще потрібно коштів, щоб завершити будівництво? — Приблизно сто мільйонів гривень. — Ви звертались до влади Рівного, аби допомогла з коштами, адже в басейн ходить майже все місто? — Не звертався, бо знаю, що не допоможуть. Я звик розраховувати на власні сили.

Басейн вдома Та якщо часу на відвідування басейну у вас немає, можете облаштувати його вдома. Для того, щоб побудувати басейн, вам потрібно, окрім палкого бажання, мати ще й земельну ділянку, вільні кошти — від 10 до 100 тис. грн. Потрібно також визначитися, який саме басейн ви хочете, і вже тоді можете звертатися до тих, хто вам його облаштує. Як то кажуть, будь яка забаганка за ваші ж гроші. Басейни бувають різних конструкцій. Є збірно-розбірні та стаціонарні. Перші облаштовуються на спеціальних металічних каркасах які коштують від 25 тис. грн. до 40 тис. грн. Стаціонарні — в основному бетонні, є також покриті спеціальною плівкою та з поліпропілену. Коштують від 10 тис. грн і вище, усе залежить від розмірів та глибини басейну. Оптимальна глибина басейну має бути 1,5 м, а розмір залежить від вашої фантазії та можливостей. Отож басейн збудовано. Та на цьому ваша робота не закінчилась. Тепер басейну потрібна вода. Воду можна налити з крана, ту, яку ми зазвичай п’ємо, та краще залити в басейн воду зі свердловини. А це теж потребує певних витрат. Воду в басейні час від часу потрібно обробляти. Для цього є спеціальні засоби — «PH мінус», «Хлоршок», «Хлордовготривалий,» які повинні бути сертифіковані в Україні. Для того, щоб визначати рівень забрудненості води, потрібно мати тестер, який контролює рівень PH та хлору. Обробляти воду потрібно не рідше трьох разів на тиждень і обов’язково після дощу. Якщо у вас є діти, а грошей не так вже й багато, то найкраще поставити їм надувний басейн. Коштує він від 600 грн. і вище, знову ж таки, все залежить від розміру. Тож вибір за вами. Чи ходити купатись у басейн громадського типу, чи збудувати вдома власний, або зібратись сім’єю і виїхати на пікнік на річку і вже там попірнати разом із жабками.

Довідка «РВ» Дотримуйтеся загальних правил поведінки на воді: • Купатися дозволяється при температурі води не нижче +18°С. • Перед купанням рекомендується пройти огляд лікаря. • Після прийняття їжі купатися можна не раніше, ніж через 1,5-2 години. • Дуже небезпечно купатися в стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння. • Заходити у воду необхідно повільно, даючи тілу можливість звикнути до зміни температури повітря та води. • У воді варто знаходитись не більше 15 хвилин. • Перед тим, як стрибати у воду, переконайтесь у безпечності і достатній глибині вибраного вами місця. • Під час купання не робіть зайвих рухів, не тримайте свої м’язи у постійному напруженні, не порушуйте ритму дихання, не перевтомлюйте себе, не беріть участі у великих запливах без дозволу лікаря і необхідних тренувань. Варто пам’ятати, що вода помилок не пробачає. Насамперед потрібно навчитися плавати. Зрештою, навчити дитину плавати — це такий самий обов’язок батьків, як і навчити її переходити дорогу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також