Пенсії підвищили. Та не для всіх

1860 0

Ми у соцмережах:

Пенсії підвищили. Та не для всіх

Близько 282 тисяч пенсіонерів на Рівненщині у жовтні отримають вищі пенсії та доплату за вересень. У Пенсійному фонді вже зробили потрібні перерахунки. У середньому рівненські пенсіонери у місяць отримуватимуть на 125 грн. більше, проте все залежить від того, які пенсії вони мали до підвищення та чи мали "спеціальні заслуги".

Пенсія Загалом на Рівненщині є близько 310 тисяч пенсіонерів. Майже 30 тисячам із них пенсії не підвищили. Оминули колишніх держслужбовців, тих, хто отримував соціальну пенсію, та людей, які не мали достатнього стажу роботу, виходячи на пенсію (до 2011 року для жінок мінімальний стаж становив 20 років, для чоловіків — 25, з 2011 року — 30 та 35 років відповідно). Василь Петняк, начальник ГУ Пенсійного фонду України у Рівненській області:

— У жовтні виплатимо пенсіонерам області на 28 млн. грн. більше — це надбавки за вересень і жовтень. Якщо раніше середній розмір пенсії на Рівненщині становив близько 1360 грн., то відтепер буде 1483 грн. Пенсіонери в середньому отримуватимуть на 125 грн. більше. Усі перерахунки нам надійшли з Києва. Люди, які отримували мінімальну пенсію — 949 грн., матимуть 1074 грн. Не можна говорити про якийсь загальний відсоток підвищення. У кожного сума надбавки — індивідуальна. Все залежить від стажу. Окрім того, враховувалися понаднормовий стаж, особливі заслуги і т.д. Якщо пенсіонера цікавитиме, чому йому нарахували саме стільки, він може звернутися до наших відділень. Тим, хто пішов на пенсію за вислугою років, до слова, виплати також збільшили.
Відтепер щомісяця на пенсії в області з бюджету йтиме понад 500 млн. грн. За словами пана Петняка, до кінця року, очевидно, ще доведеться шукати додаткові кошти, аби виплатити усі потрібні суми рівненським пенсіонерам. Зазначимо, що підприємства області заборгували за єдиний соціальний внесок, який йде на виплату пенсій, близько 50 млн. грн.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також