Перед сном: шлунок порожній і бурчить у животі!

288 0

Ми у соцмережах:

Перед сном: шлунок порожній і бурчить у животі!

Одні люди вважають, що відмовившись від вечері, зможуть у такий спосіб швидше схуднути, інші просто не хочуть навантажувати шлунок перед сном. Що краще — лягти спати голодним чи поїсти?

Якщо людина за день з’їдає достатню кількість їжі й отримує потрібну їй кількість калорій, то не їсти перед сном навіть потрібно. Дуже часто буває так, що люди при правильному харчуванні відчувають голод перед сном — це нормально.

Суть правильного харчування в тому, що в людини за день має бути три повноцінних прийоми їжі й два перекуси, якщо вони необхідні. Водночас якщо між вечерею і сном великий проміжок часу, то ви, звичайно, відчуєте голод.

Люди, які погано сплять і постійно не висипаються, також стикаються з відчуттям голоду перед сном. Справа в гормоні греліні (іноді — лептині), який занадто активно виробляється в разі перевтоми. Саме він посилає сигнал мозку, що потрібно поїсти, а також посилює відчуття голоду. Зробіть усе, щоб висипатися, інакше постійно хотітимете їсти.

Якщо постійно позбавляти свій організм здорового і збалансованого харчування, то почнуться проблеми зі сном. Це причина, чому не можна спати голодним — тривале недоїдання і сон на голодний шлунок призведуть до виснаження запасів глюкози в печінці, через що є ризик розвитку вуглеводної недостатності та руйнування клітин печінки.

Відчуття голоду — як правило, бурчання в животі й відчуття порожнього шлунка — викликають тільки роздратування. Але дієтологи все одно кажуть, що лягти спати голодним корисніше, ніж поїсти перед сном. Як мінімум, занадто пізня вечеря призводить до набору ваги та/або проблем зі шлунково-кишковим трактом, порушення сну, уповільнення метаболізму тощо. Усе тому, що ваш організм уже перейшов у стадію спокою, а ви завантажуєте його їжею.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також