Перекрили трасу через землю іподрому

1756 0

Ми у соцмережах:

Перекрили трасу через землю іподрому

Минулої п'ятниці мешканці Мирогощі, що у Дубенському районі, перекрили трасу Київ-Чоп. Більше сотні людей вийшли на дорогу на в'їзді в Дубно і кілька хвилин не пропускали жодного автомобіля. За цей час по обидві сторони від місця проведення цієї акції утворилася півкілометрова черга. У такий спосіб люди хотіли домогтися, аби Житомирський апеляційний адміністративний суд дозволив їм приватизувати землі Мирогощанського державного іподрому.

Умовляти мирогощанців зійти з дороги приїхав голова Дубенської районної державної адміністрації Данило Корилкевич. Саме він у 2011 році й видав розпорядження, яким дозволив приватизацію земель іподрому. У п'ятницю йому довелося пояснювати селянам, чому розпаювати державне підприємство тепер не можна. — Мирогощанці перекрили трасу, бо хочуть, аби їм дозволили отримати землю, — розповів Данило Корилкевич. — Поки що триває суд між ними та Міністерством аграрної політики, яке не хоче видавати наказ про розпаювання. Люди вважають, що міністерство не хоче віддати їм землю і остерігаються, що рішення суду буде на користь міністерства. Я їм пояснив, що потрібно дочекатися рішення суду, він відбудеться 15 та 30 січня, і пообіцяв, що приїду до Мирогощі ще раз і спробую детальніше роз'яснити людям ситуацію.

Мирогощанці заблокували трасу біля Дубна
Людмила Мороз, начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури Рівненської області, розповіла: — Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 1 грудня 2010 року державне підприємство "Мирогощанський державний іподром" має бути приєднане до ДП "Конярство України". Працівники іподрому були занепокоєні тим, що позбавлені права брати участь у подальшому реформуванні підприємства та розпаюванні його земель. Розглянувши клопотання трудового колективу, голова Дубенської районної державної адміністрації у червні 2011 року видав розпорядження, яким надав дозвіл на приватизацію земель іподрому. Міністерство аграрної політики та продовольства України в травні 2012 року оскаржило це розпорядження у Рівненському окружному адміністративному суді. Нині справа перебуває на розгляді в Житомирському апеляційному адміністративному суді. Окрім того, мирогощанці оскаржують у тому ж суді ухвалу Рівненського окружного адміністративного суду щодо заборони вчиняти будь-які дії з приватизації та оформлення права власності на земельні ділянки ДП "Мирогощанський державний іподром" будь-яким особам та органам до набрання чинності рішення суду у даній справі.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також