Ласувати кавунами рівняни можуть безпечно. Міська санепідемстанція протягом майже трьох місяців регулярно перевіряла їхню якість на ринках і у супермаркетах Рівного. Перевищень норм нітратів чи патогенних мікроорганізмів у жодному випадку виявлено не було.
— За цей період ми перевірили 53 зразки овочів та фруктів на вміст нітратів, у тому числі 27 зразків кавунів на ринку Дикого, у супермаркетах «Фоззі», «Сільпо», — розповів головний лікар міської санепідемстанції Юрій Ромець. — Також взяли змиви на патогенну мікрофлору із 30 кавунів на центральному ринку Рівного та на ринку «Сагайдачний». Всі результати досліджень відповідали нормативним вимогам. Тобто ні перевищень норм нітратів, ні збудників хвороб у кавунах не виявили. Безпечними щодо вмісту нітратів виявилися також перевірені нами виноград, персики, капуста. Можливо, у них можуть бути перевищення вмісту інших шкідливих речовин. Однак ми таких досліджень не проводимо.