«Перший стоматолог» матиме ім’я. Можливо, не лише він

4170 0

Ми у соцмережах:

«Перший стоматолог» матиме ім’я. Можливо, не лише він

На початку шістдесятих років минулого століття фонтан у парку Шевченка був центром відпочинку мешканців Рівного. Саме тоді казкову скульптуру, що прикрашає фонтан, рівняни жартома назвали «пам’ятником першому стоматологу». І ось тепер «перший стоматолог» одержить ім’я. На фонтані буде поміщено ім’я людини, яка оплатила його ремонт. Щедрий меценат, який працює стоматологом, зможе після цього вважати скульптуру Іллі Муромця пам’ятником собі.

Парк Востаннє фонтан зі скульптурою казкового Іллі Муромця, який бореться зі змієм, ремонтували ще до 700-річчя Рівного — 27 років тому. А в останні роки фонтан взагалі не працював. Новий директор «Міського об’єднання парків культури і відпочинку» Тарас Максименко знайшов бажаючого вкласти кошти у відновлення фонтану. І це ще не усі плани директора парку: — Поки що існують лише попередні домовленості про ремонт фонтану. Тому ім’я благодійника назву лише тоді, коли він почне вкладати кошти. Поки що можу сказати, що він — власник стоматологічної клініки і хоче зробити реставрацію фонтана якісно. Так, щоб років з п’ятдесят він працював. У фонтані будуть замінені труби, насос для подачі води тощо. 30 тисяч гривень, які потрібно витратити на ремонт фонтану, сума чимала. Тож благодійник хоче до цієї справи залучити й інших стоматологів міста. А поки що я збираюся підготувати для нього майданчик і провести новий повітряний електрокабель замість прогнилого старого підземного. Старий кабель функціонує з 1981 року і вже не підлягає ремонту. Його потрібно міняти. По цьому кабелю подається електроенергія до літньої естради, звукорежисерської, більярдної, туалетів, будівлі адміністрації парку та до насоса фонтану. Я б хотів ввімкнути фонтан (він міг би зараз на 20-30 см вгору пускати струмені води), але через старий кабель боюся це робити. Адже якщо кабель вийде з ладу, без електроенергії на День Незалежності та День міста залишаться літня естрада, де має відбуватися кілька заходів, громадські туалети. Тож до середини вересня, сподіваюся, прокладемо новий кабель, а після цього ремонтуватимемо фонтан. Завершити ремонт фонтану плануємо до свята Покрови, 14 жовтня. Він після цього свята два тижні попрацює, а далі ми його підготуємо до зими. Парк

Тарас Максименко не називає ім'я стоматолога, який береться відремонтувати фонтан
Щодо залучення благодійників до реставрації й інших об’єктів парку, а не лише фонтану, то важливо, щоб через це не виникало різнобою. Бо зараз у парку чотири види лавочок та три види смітників, а так не має бути. Як подяку за допомогу я готовий навіть тимчасові таблички ставити з прізвищами тих, хто покосив траву у парку, бо робочих рук у нас не вистачає. Через це ми вимушені залучати з центру зайнятості безробітних на громадські роботи. Гроші парку завжди потрібні, бо ми — госпрозрахункова організація, яка сама на себе заробляє. А заробити можемо лише в літній сезон, коли працюють атракціони. І в мене є ідея, щоб взимку не зупиняти роботу атракціонів. Скажімо, їх можна вмикати у вихідні, на Новий рік, Масляну. Дозвіл на роботу взимку у нас мають 10 атракціонів. Уявіть, як гарно й романтично буде кататися на атракціонах під час снігопаду. Для цього їх треба не просто утримувати у належному стані, а буквально рятувати. Особливо ті, без яких кілька поколінь рівнян вже не уявляють собі парк Шевченка. Так, атракціон «Ракетоплан» залишився єдиним в Україні. На його ремонт потрібно близько 30 тисяч гривень. Щоб їх зібрати, біля кас атракціонів встановимо благодійні скриньки, куди можна буде вкидати кошти. Також до збору коштів на порятунок «Ракетоплана» залучимо спонсорів, використаємо гроші від здачі паркового металобрухту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також