Піна зберігає аромат кави

2232 0

Ми у соцмережах:

Піна зберігає аромат кави

Зерна кави варто молоти по можливості безпосередньо перед приготуванням напою, тоді він буде більш ароматним. Кавові зерна розмелюйте не занадто дрібно і не занадто крупно: дуже дрібно розмелена кава проходить через фільтр і напій стає мутним; крупно розмелена кава повільно настоюється і втрачає аромат.

— Зерна кави варто молоти по можливості безпосередньо перед приготуванням напою, тоді він буде більш ароматним. Кавові зерна розмелюйте не занадто дрібно і не занадто крупно: дуже дрібно розмелена кава проходить через фільтр і напій стає мутним; крупно розмелена кава повільно настоюється і втрачає аромат. — Зберігати смажені зерна і мелену каву потрібно в щільно закритій кришкою скляній або бляшаній банці. Для приготування кави використовуйте свіжу воду. Раніше кип’ячену воду використовувати не рекомендується. — Кавник перед приготуванням кави сполосніть гарячою водою. Готуйте каву в порцелянових, фаянсових, керамічних, скляних, емальованих або з нержавіючої сталі кавниках. — У кавник з готовою кавою додайте половину чайної ложки холодної сирої води, тоді осад швидше опуститься на дно. Кілька крупинок солі, додані в каву наприкінці варіння, підсилюють її аромат. — Не допускайте, щоб кава кипіла під час приготування: вона втрачає свій смак і аромат. Якщо ви все-таки недогляділи і кава втекла, негайно зніміть кавник з вогню й влийте в нього кілька крапель холодної води. — Густа піна, утворена при закипанні кави, як кришка, затримує в ній летючі ароматичні речовини. Аматори кави кладуть цю піну в чашку, зберігаючи тим самим гарний смак і аромат напою. От чому не можна давати піні зруйнуватися і випустити частину летючих компонентів кави. — Не підігрівайте охололу каву. Повторно з неї не можна одержати гарний напій. — Оскільки основних сортів кава всього два — арабіка і робуста, — варто зауважити, що напій з арабіки м’якший на смак, трішки кислить; у робусти менш міцний настій, але він гірчить, аромат його слабший. В арабіки — більше вуглеводів, у робусті — більше кофеїну. Але більше цінується все-таки арабіка, і не тільки через смак, але і через менший вміст кофеїну.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також