Полярник з рушницею разом із побратимами патрулює нічне Рівне (ФОТО)

4536 0

Ми у соцмережах:

Полярник з рушницею разом із побратимами патрулює нічне Рівне (ФОТО)

З першого дня війни громадські формування допомагають поліції охороняти спокій мешканців Рівного.

 Як розповів керівник громадського формування «Сокіл» Павло Тарасович, уже багато патріотів з числа його громадського формування перебувають на фронті:

- Щоночі підрозділи громадських формувань виходять на чергування. У підрозділі є як чоловіки, так і жінки. Всі навчені та знають про те, які діяти в тій чи іншій ситуації. Кожен підрозділ має свій район відповідальності у Рівному. Поділюся, що особливо напружено було у перші тижні війни. Тоді з собою на патрулювання я брав рушницю. Адже маю на неї дозвіл. Не можу розповідати багато нюансів, які траплялися на чергуваннях, але рівняни мають розуміти, що за час патрулювання всяке було.
 

Окрім патрулювання міста, громадські формування допомагають біженцям та надають консультації. Адже багато людей із гарячих точок України прибувають до Рівного розгубленими, тому їх потрібно заспокоїти та спрямувати до місць, де вони можуть отримати допомогу.

Додамо, що громадські формування «Сокіл», «Сом» та «Козацька варта» діють у взаємодії з поліцією та зупиняють правопорушення.

Павло Тарасович є відомий полярником. Він був учасником п'ятої української антарктичної експедиції на станції «Академік Вернадський» у 2000-2001 роках, де працював радистом і біологом. Про свої враження від незабутньої зимівлі в екстремальних умовах льодового континенту Павло Тарасович розповів у науково-публіцистичному виданні «Антарктида – шостий континент».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також