Помер невідомим

3475 0

Ми у соцмережах:

Помер невідомим

Так і не розповів той невідомий чоловік, який у середу розбився на новобудові у Рівному, хто він і звідки та що робив на будівництві. У п'ятницю зранку, так і не опритомнівши, він помер у лікарні. З'ясувати особу загиблого намагаються міліціонери, однак поки що безрезультатно. Замовник будівництва, депутат міськради Олександр Бабат, запевняє, що той чоловік не працював на будові. Випадково зайшов на другий поверх...

Дмитро Мельник, провідний спеціаліст головного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області: — У середу медики "швидкої", прибувши на місце події, не змогли зняти чоловіка, який падаючи, застряг на другому поверсі будівлі. Тож звернулись по допомогу до нас. На місце події прибули рятувальний автомобіль і наш штаб, тобто приїхали двома автомобілями. Рятувальники поклали чоловіка на спеціальне ложе, за допомогою мотузок швидко спустили постраждалого і завантажили до "швидкої". Андрій Гирак, лікар-анестезіолог нейрохірургічного відділення Рівненської центральної міської лікарні: — Потерпілого доставили до лікарні без свідомості у стані глибокої мозкової коми. У нього була тяжка черепно-мозкова травма та зламано кілька ребер. Операція з видалення гематоми мозку покращення не дала. У п'ятницю зранку не опритомнівши він помер. Надія Юрчук, інспектор МВ УМВС України в Рівненській області: — 4 вересня до міськвідділу надійшло повідомлення з центральної міської лікарні про те, що до реанімаційного відділення цього медичного закладу доставлено невідому особу із травмами, отриманими внаслідок падіння із висотного будівництва. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події, проте там нікого не застала. Тож опитати з приводу цього випадку нікого не вдалось. Не вдалось слідчим поспілкуватись і з самим потерпілим, оскільки він весь час був без свідомості. Нині ведеться слідство, тож нічого більш конкретного наразі сказати не можемо. Олександр Онищук, заступник начальника управління Держгірпромнагляду у Рівненській області: — Відповідно до законодавства, про трагічні випадки на будівництві ми повинні бути повідомлені від суб'єкта господарювання — тобто від роботодавця тієї людини або організації, на території якої трапився нещасний випадок. Автором проекту цього будівництва і виконавцем робіт є приватне підприємство "Ремтехбуд", замовником — депутат міськради Олександр Бабат. На сьогодні повідомлення від них про трагічний випадок відсутнє. Коли вони нас сповістять офіційно, матимемо право розпочати своє розслідування. Інакше, відповідно до закону, будь-яке наше втручання розцінюватиметься як тиск на бізнес. Такі нині закони. Я спілкувався із замовником будівництва Олександром Бабатом та керівництвом підприємства "Ремтехбуд". Вони пояснили, що постраждалий — це стороння людина, яка просто зайшла на об'єкт і не мала до будівництва жодного відношення. Також наразі немає підстав говорити про те, що цей чоловік працював офіційно не оформленим на роботу і тому його роботодавці відхрещуються від нього. Коли ми візьмемо пояснення в керівників будівництва та робітників, тоді будемо знати напевне.

Влад ІСАЄВ.

Довідка "РВ"

На місці цього будівництва на вулиці Соборній, 332, що біля пивзаводу, знаходилась стара двоповерхова будівля. У роки другої світової війни у ній була підпільна квартира керівника радянської антифашистської підпільної організації Павла Мірющенка. На початку 2000-х років споруда належала виробничому об'єднанню "Рівнептахопром", проте пізніше довгий час стояла порожньою та руйнувалася. Шість років тому ділянку, на якій розташована будівля, взяла в оренду на 49 років Світлана Шеремет — дружина колишнього депутата міської ради Михайла Кириллова. Однак спромоглась за цей час лише укріпити стіни напівзруйнованої будівлі. Згодом оформила невід'ємні поліпшення і викупила будівлю. Активне будівництво почалось восени минулого року, після того як до справи взявся нинішній депутат міської ради Олександр Бабат. У паспорті об'єкта вказано, що саме він є замовником будівництва торгово-адміністративного центру. Завершити роботи планувалось до весни 2014 року. Втім, через останні трагічні події відкриття центру, очевидно, затягнеться, оскільки будівельні роботи нині призупинено.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також