Ринок «Ювілейний» залишається

2561 0

Ми у соцмережах:

Ринок «Ювілейний» залишається

Схоже, що ринкові баталії у Рівному існуватимуть доти, доки в обласному центрі діятиме хоч одне підприємство такого типу. І якщо довкола центральних ринків у місті суперечки перейшли вже в політичну площину (кажуть, «нагорі» хтось комусь перейшов дорогу), то з ринками на околицях все тільки починається. Віднедавна клубок непорозумінь перемістився на один з найвіддаленіших ринків Рівного — «Ювілейний».

Схоже, що ринкові баталії у Рівному існуватимуть доти, доки в обласному центрі діятиме хоч одне підприємство такого типу. І якщо довкола центральних ринків у місті суперечки перейшли вже в політичну площину (кажуть, «нагорі» хтось комусь перейшов дорогу), то з ринками на околицях все тільки починається. Віднедавна клубок непорозумінь перемістився на один з найвіддаленіших ринків Рівного — «Ювілейний». Тиждень тому усі підприємці, які заробляють там на кусень хліба, отримали повідомлення, що управління громадського харчування ВАТ «Рівнеазот» розриває договір про торгівлю в односторонньому порядку у зв’язку з тим, що ринок припиняє свою діяльність з першого травня цього року. Серед причин закриття — нерентабельність, відсутність санітарної лабораторії, яка могла б перевірити якість харчових продуктів, та санвузла. Як зазначає підприємець Володимир Саєнко, щоранку на вхідних воротах ринку його колеги вивішують плакат з написом «Не дамо закрити ринок» і щодня надпис хтось зриває. Серед підприємців ширяться чутки, що ринок хочуть переобладнати під автостоянку. Але вони не збираються сидіти, склавши руки. Написали листи-звернення міському голові Рівного Віктору Чайці та всім депутатам Рівенської міської ради від селища Ювілейного і чекають, як вони на це відреагують. На сьогодні ринок «Ювілейний» — це близько 250 робочих місць. Попри свою фактичну приналежність до ВАТ «Рівнеазот», насправді ринок йому не належить. Власністю згаданого підприємства є лише огорожа, асфальт та кіоск адміністрації ринку. А ще, як виявляється, «Рівнеазоту»належить половина земельної ділянки ринку, а інша — є власністю обласного центру. Кіоски, встановлені на території ринку, належать підприємцям.

Коментарі: Світлана Береза, керівник прес-служби «Рівнеазоту»: — Ринок «Ювілейний» не приносить прибутків «Рівнеазоту». Згідно зі статутом підприємства, основним видом діяльності є випуск мінеральних добрив. Підприємство передає на баланс міста усі неприбуткові об’єкти. Наскільки мені відомо, керівництво підприємства не проти того, щоб передати ринок в оренду підприємцям і є навіть бажаючі. Але треба навести порядок у документації на землю. Щоб це питання вирішити цивілізовано, надіслали листа міській владі Рівного. Поки домовленості будуть оформлені документально, пройде немало часу. Дозволити ж торгівлю на ринку до тих пір «Рівнеазот» теж не може, оскільки санстанція постійно виставляє приписи через відсутність на ринку лабораторії й туалету. Алла Семенова, підприємець: — Усі підприємці дуже хвилюються за майбутнє ринку. Працюю тут з дня його заснування, тобто шостий рік, справно сплачую податки. Усі ці роки ринок був рентабельним. Я не розумію, як він міг тільки тепер стати нерентабельним. Це смішно. У всіх нас сім’ї, куди нам подітися завтра? Ігор Остапенко, начальник управління торгівлі Рівненського міськвиконкому: — Наше управління нині якраз працює над вирішенням долі цього ринку. Ми отримали листа від керівництва «Рівнеазоту», в якому повідомляється, що підприємство вважає недоцільним надалі нести витрати, пов’язані з діяльністю ринку «Ювілейний», пропонує передати його на баланс міста. Зараз ми готуємо необхідні документи, щоб виконати цю процедуру. Бо проблеми там є. Для того, щоб міська влада могла забрати цей об’єкт, «Рівнеазот» повинен відмовитися від своєї частки землі. Я впевнений у тому, що ринок і надалі буде існувати, і підприємці, які там працюють, зможуть спокійно працювати. Звичайно, за один день все не вирішиться, але ні «Рівнеазот», ні міська влада не підуть на те, щоб закрити ринок.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також